Roxy2
1 Nickel

Drives going in Service mode frequently

HI All

We are facing the Drives issue on our enviorement.

Issue: Library is IBM TS3500 and 2 drives are attached with them but both the dreives goes in services mode frequently.

Backup Server : Windows 2003 with 7.6 Networker version,

Your Views will be very helpfull for me.

Thanks

Tags (2)
0 Kudos
4 Replies
bingo.1
4 Tellurium

Re: Drives going in Service mode frequently

NW disables a tape drive if it can not recover from a write error. Most likely a hardware problem.

There are lots of reasons for hardware problems: drive, media, cable, termination, drivers etc.

You can of course use NW's tapeexercise or any other tool (ntbackup) to verify that the hardware runs fine.

0 Kudos
bcouhbor
1 Nickel

Re: Drives going in Service mode frequently

Have you logged into the TS3500 web interface and checked for any errors? Most of the time, i see errors on the console when that happens on a drive on my TS3200s. I know it sounds simple, but try running a cleaning tape through the drive, and possibly a power cycle of the library.

0 Kudos
Iknowit1011
1 Nickel

Re: Drives going in Service mode frequently

In my case the Cisco switch that the tape library network interface was attached to had been modified, someone changed all ports VLAN's on the switch (go figure!) and I couldn't even ping the library IP address.

0 Kudos
tsamuel0905
2 Iron

Re: Drives going in Service mode frequently

I think recently this tape drives may be rebooted, if the setup was working earlier.

If so try to re-configure the device (TL) via NMC.

If not, login to TL. check for logs. It may give clear picture about this issue.

0 Kudos