Bogdanionut_bad
2 Bronze

Error backing up Exchange 2007 using NME

Jump to solution

Hi Guys,

I am running a 7.5.4 version of EMC Networker on Windows 2003 and am backing up with NME 5.1 an Exchange 2003 infostore ( on Win 2003 cluster server, named xmcl).

The customer claims that he did not do any modifications on the Exchange server, but all of a sudden I am receiving the following error :

xmcl:MSEXCH:IS savegrp: suppressed 13 lines of output.

* xmcl:MSEXCH:IS   The operation completed successfully.
* xmcl:MSEXCH:IS 46757:nsrxchsv:Processing storage group "Users"
* xmcl:MSEXCH:IS 52663:nsrxchsv:HrESEBackupSetup: Backup is already active.
* xmcl:MSEXCH:IS  (0xc80001f9)
* xmcl:MSEXCH:IS 52241:nsrxchsv:  Exchange ESE HResult: -939523591 (0xc80001f9); last error: 0 (0x00000000)
* xmcl:MSEXCH:IS 30904:nsrxchsv:Unable to promote backup level to full.
* xmcl:MSEXCH:IS 52663:nsrxchsv:HrESEBackupSetup: Backup is already active.
* xmcl:MSEXCH:IS  (0xc80001f9)
* xmcl:MSEXCH:IS 46789:nsrxchsv:  Instance ID: 2147483647
* xmcl:MSEXCH:IS 52241:nsrxchsv:  Exchange ESE HResult: -939523591 (0xc80001f9); last error: 0 (0x00000000)
* xmcl:MSEXCH:IS 46767:nsrxchsv:Completed backup of Users  Status: 0xc80001f9
* xmcl:MSEXCH:IS   Backup is already active.
* xmcl:MSEXCH:IS 46885:nsrxchsv:Backup operation finished with errors.  No savetime was sent.
* xmcl:MSEXCH:IS 43709:nsrxchsv:Stop time: Mon Feb 13 17:27:39 2012
* xmcl:MSEXCH:IS 

The save set is MSEXCH:IS and backup command is nsrxchsv.exe -a xmcl -G, and I have also have the system@node1 and system@node2 in remote access.

I've also invesitgated the applogs on the server, but only get the following in nsrxchsv.raw :

46781 1329124919 1 0 0 9056 2776 0 xm1.bnr.ro nsrxchsv 52   Backup of logs for storage group %s was successful 1 0 5 Users

46916 1329124919 1 0 0 9056 2776 0 xm1.bnr.ro nsrxchsv 58 Processed %ld items %s  in %d:%02d:%02d  %.0f bytes/second 6 2 2 55 0 6 281 MB 1 1 0 1 1 0 1 2 13 3 15 22181416.000000

46772 1329124920 1 0 0 9056 2776 0 xm1.bnr.ro nsrxchsv 60 The backup of %s completed successfully; backup level is %s. 2 0 5 Users 0 39 Incremental (Legato Backup Level: incr)

46767 1329124920 1 0 0 9056 2776 0 xm1.bnr.ro nsrxchsv 45 Completed backup of %s  Status: 0x%0.8x\n  %s 3 0 5 Users 1 1 0 24 37 The operation completed successfully.

37890 1329124921 1 0 0 6348 2776 0 xm1.bnr.ro nsrxchsv 48 Resource monitor thread termination status: 0x%x 1 1 1 0

46898 1329124921 5 0 0 9056 2776 0 xm1.bnr.ro nsrxchsv 38 %s(%d): %s failed with status = 0x%.8x 4 23 6 svmain 1 4 1187 0 17 process_is_backup 1 10 -939523591

46898 1329124921 5 0 0 9056 2776 0 xm1.bnr.ro nsrxchsv 38 %s(%d): %s failed with status = 0x%.8x 4 23 6 svmain 1 4 1223 0 13 end_is_backup 1 10 -939523591

31018 1329124921 1 0 0 9056 2776 0 xm1.bnr.ro nsrxchsv 43 Stopping performance monitor update thread. 0

31022 1329124922 1 0 0 9428 2776 0 xm1.bnr.ro nsrxchsv 45 Performance monitor update thread terminating 0

46885 1329124922 5 0 0 9056 2776 0 xm1.bnr.ro nsrxchsv 55 Backup operation finished with errors.  No %s was sent. 1 0 8 savetime

43709 1329124922 1 0 0 9056 2776 0 xm1.bnr.ro nsrxchsv 13 Stop time: %s 1 35 25 Mon Feb 13 11:22:02 2012

Can you please provide additional assistance ?

Thank you.

Regards,

Bogdan

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
CarlosRojas
4 Germanium

Re: Error backing up Exchange 2007 using NME

Jump to solution

Hi Bogdan,

I suspect that the problem is either the schedule of the backups (overlapping of 2 group runs at the same time) or either the process nsrexchsv.exe is still running or hanging when you run the group again.

Please do as follows:

1.- Log into the Exchange server and open task manager. If the backup is not running, but you find any nsrexchsv.exe please manually terminate the process.

2.- Run a new backup.

If this fails then please ask customer if there is any new MB recently created. There is a known issue, at least with previous versions where if a new MB is created but the user didn't yet log in to the MB or didn't send any e-mail backup fails with that error message (HResult: -939523591 (0xc80001f9)).

Thank you.

Carlos.

View solution in original post

0 Kudos
2 Replies
CarlosRojas
4 Germanium

Re: Error backing up Exchange 2007 using NME

Jump to solution

Hi Bogdan,

I suspect that the problem is either the schedule of the backups (overlapping of 2 group runs at the same time) or either the process nsrexchsv.exe is still running or hanging when you run the group again.

Please do as follows:

1.- Log into the Exchange server and open task manager. If the backup is not running, but you find any nsrexchsv.exe please manually terminate the process.

2.- Run a new backup.

If this fails then please ask customer if there is any new MB recently created. There is a known issue, at least with previous versions where if a new MB is created but the user didn't yet log in to the MB or didn't send any e-mail backup fails with that error message (HResult: -939523591 (0xc80001f9)).

Thank you.

Carlos.

View solution in original post

0 Kudos
Bebo2k
3 Zinc

Re: Error backing up Exchange 2007 using NME

Jump to solution

Do not Run Replication Manager backups (or any other software to back up Exchange) at the same time as Networker Exchange Module backups, Else, you have to kill the nsrexchsv.exe process manually as mentioned by CarlosRojas.