Highlighted
sukhigrwl
1 Copper

Exchange backup's Failing

Jump to solution

Good Morning All...

i am new to networker and storage so please help me here i am having some issue where backup of exchange server failing with below error message

APPLICATIONS:\Microsoft Exchange 2010: Backup of [APPLICATIONS:\Microsoft Exchange 2010] failed

                   optype: conventional;

              snap_id_list_1: NetWorker Module for Microsoft Applications,

                              Microsoft Volume Shadow Copy Service;

              snap_sessionid: 1477576793;

NMM .. Starting Backup. This operation may take a long time depending on the size of the data requested.

102019:nsrsnap_vss_save:NMM .. The rollover failed with error 'Traditional save returned error. saverc :1'.  Refer to the PowerSnap logs for more information.NMM .. Error backing up one or more of the file system savesets: NMM .. Operation unit failed with error Traditional save returned error. saverc :1.

64038:nsrsnap_vss_save:NMM .. Error creating NetWorker backup of snapshot: NMM .. Operation unit failed with error Traditional save returned error. saverc :1.

63372:nsrsnap_vss_save:NMM .. Registration of snapshot set failed -- NMM .. Operation unit failed with error Traditional save returned error. saverc :1

77175:nsrsnap_vss_save:NMM ..  completed commit replica with status of false.

Microsoft DiskPart version 6.1.7601

Copyright (C) 1999-2008 Microsoft Corporation.

On computer: ????????(Exchange Server name)

Automatic mounting of new volumes enabled.

37959:nsrsnap_vss_save:An internal error occurred.

.

63335:nsrsnap_vss_save:NMM backup failed to complete successfully.

Internal error.

102333 1477577033 3 0 0 5996 8516 0 ????????????????????(Exchange Server name) nsrsnap_vss_save NSR error 21 Exiting with failure. 0

Best Regards

Labels (1)
Tags (1)
0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
sukhigrwl
1 Copper

Re: Exchange backup's Failing

Jump to solution

Good Morning Carlos:

thanks for your reply but i am able to help this issue yesterday with help of EMC Support (Julian Paul) and issue was one its have mount folder pointing to unknown drive which not exist in exchange server or somehow got deleted.

Second Service account used for net worker missing two Active Directory group named

Organization Management

Exchange Servers

so fixing all above solved my issue and once again exchange backups flying smoothly

best Regards

Sukhdeep

0 Kudos
2 Replies
CarlosRojas
4 Tellurium

Re: Exchange backup's Failing

Jump to solution

Hi sukhigrwl

This appears to be a TCP/IP timeout.

Please apply the following settings on the Exchange nodes as well as NetWorker server:

1.- Group Inactivity Timeout is set to "0" in the Exchange client configuration in NMC.

2.- Add the TCP/IP settings on regirtry (DWORD Decimal values):

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters\TcpWindowSize=256000

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters\GlobalMaxTcpWindowSize=16777216

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters\KeepAliveInterval=1000

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters\KeepAliveTime=600000

On Solaris:

#ndd -get /dev/tcp tcp_keepalive_interval

7200000

#ndd -set /dev/tcp tcp_keepalive_interval 3360000

TCP settings on Windows 2008 R2:

netsh int tcp set global chimney=disabled

netsh interface tcp set global dca=enabled

netsh interface tcp set global netdma=enabled

netsh interface tcp set global autotuninglevel=highlyrestricted

netsh interface tcp set global congestionprovider=ctcp

netsh interface tcp set global ecncapability=disabled

netsh int tcp set global rss=disabled

I would recommend to reboot after these settings are applied.

Thank you,

Carlos

0 Kudos
sukhigrwl
1 Copper

Re: Exchange backup's Failing

Jump to solution

Good Morning Carlos:

thanks for your reply but i am able to help this issue yesterday with help of EMC Support (Julian Paul) and issue was one its have mount folder pointing to unknown drive which not exist in exchange server or somehow got deleted.

Second Service account used for net worker missing two Active Directory group named

Organization Management

Exchange Servers

so fixing all above solved my issue and once again exchange backups flying smoothly

best Regards

Sukhdeep

0 Kudos