kciN1
6 Indium

VBA not visible in webclient (vSphere 6)

Jump to solution

Hi,

I've deployed a VBA and it is not visible in the webclient. I know there are some known issues around this but I've tried some workarounds and I'm still not able to get the extension visible. Here is what I have and what I tried...

NetWorker 8.2.2.4 (latest)

VBA 1.1.2.8 (latest)

vCenter 6u1b

Deployent in itself went ok, registration with Networker, vCenter, no strange errors from ebr-server.log. Deployment of a Proxy is ok, backup VM ok as well.

I tried this to get the extension visible:

-Removed com.vmware.ebr2 from /mob interface

-Stopped Web Client services from vCenter Server

-Reset vCenter SerenityDB

-Started Web Client services from vCenter Server

-waited 5 minutes to let it initialize

-emwebapp.sh --stop

-emwebapp.sh --start

-Re-initialize EBR plugin from EBR-configure page

Result = no plugin visible

Tried different browsers (IE11, Chrome). Tried connecting with 9443. All with no luck, kind of stuck here.

Anyone experiencing this too??

Tags (3)
1 Solution

Accepted Solutions
dazo1
1 Copper

Re: VBA not visible in webclient (vSphere 6)

Jump to solution

Had the same issue (vCSA 6.0.0, build 3634794 and EBR 1.1.3.7) - EMC Backup and recovery was not visible from vCSA webgui...

I applied pach VBA-1.1.3.7-Bravo-TLA.tar which resolved the issue.

Patch download:

ftp://ftp.emc.com/software/vba/VBA-1.1.3.7-Bravo-TLA.tar

Follow the instructions from here:

ftp://ftp.emc.com/software/vba/VBA-1.1.3.7-Bravo-README.txt

Additional info:

https://emcservice.force.com/CustomersPartners/kA2j0000000RBkXCAW

Hotfixes for other VBA versions:

https://emcservice.force.com/CustomersPartners/kA2j0000000R8N8CAK

9 Replies
mattstocum
1 Copper

Re: VBA not visible in webclient (vSphere 6)

Jump to solution

We had a lot of issues, I think what ended up fixing it was restarting the Web Client services on vCenter after registering the EBR plugin. Also, you absolutely must use port 9443, 443 will not work.

0 Kudos
8 Krypton

Re: VBA not visible in webclient (vSphere 6)

Jump to solution
Virtual Backup Appliance (VBA) is deployed but is not displayed in the vSphere Web client.
The drop-down list returns NULL, trying to access the 'Backup Appliance' list to connect.
A previous version of the EBR plug-in was registered in the VMware Extension Manager (mob)

Delete the old EBR plugin registration in the vCenter extension manager.  To remove the plug-in from the Available Plug-ins list: 

  1. In a web browser, navigate to http://[VCENTER_FQDN]/ or http://[VCENTER_IP]/mob.
  2. Click Content.
  3. Click ExtensionManager.
  4. Find the name of the plug-in you want to remove from the list of values under Properties. The NetWorker EBR plug-in is "com.emc.networker.ebr".
  5. Click UnregisterExtension. A new window appears.
  6. Paste the name of the plug-in and click Invoke Method. This removes the plug-in.
  7. Close the window.
  8. Refresh the Managed Object Type:ManagedObjectReference:ExtensionManager window to verify if the plug-in is removed successfully.
The steps are documented in VMware article:

http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&externalId=102536...

If the plugin still fails to appear, restart the vSphere web Client service and the EBR appliance web services.  The EBR appliance web services may be restarted with the "emwebapp.sh --restart" command.

Attachments
0 Kudos
kyrnyshev
1 Copper

Re: VBA not visible in webclient (vSphere 6)

Jump to solution

I had the same problem. But the newer version:

vba - 1.1.3.7 vcenter 6.0.u2 networker server - 8.2.3.

Siptomy same. I tried to solve the problem in the same ways, but the result was not. I turned to support. After two days of the EMC engineer, the result has been imposed: vcenter 6.0.u2 is not yet supported with any of the VBA versions as of now.

0 Kudos
zakkeri
1 Copper

Re: VBA not visible in webclient (vSphere 6)

Jump to solution

Actually I have same problem. NW is 8.2.3 with latest EBR.

I'm running two vCenters, I updated one VC to 6.0U2 and EBR plugin stopped working. I reverted to 6.0U1b and plugin started work again.

But another vCenter with 6.0U1 and WebClient plugin doesn't work at all.

In eventlog.log:

[2016-04-25T18:11:28.473Z] [ERROR] start-signalling-13           <WE0005E> Failed to start web bundle 'com.vmware.ebr2_app' version '2.0.3

': consult serviceability/logs/log.log for further details.

[2016-04-25T18:11:28.475Z] [ERROR] start-signalling-13           <DE0006E> Start failed for bundle 'com.vmware.ebr2_app' version '2.0.3'.

org.eclipse.virgo.nano.deployer.api.core.DeploymentException: Web application failed to start

        at org.eclipse.virgo.web.core.internal.WebBundleLifecycleListener.onStarted(WebBundleLifecycleListener.java:132)

        at org.eclipse.virgo.kernel.install.artifact.internal.StandardArtifactStateMonitor.onStarted(StandardArtifactStateMonitor.java:271

)

        at org.eclipse.virgo.kernel.install.artifact.internal.AbstractInstallArtifact.asyncStartSucceeded(AbstractInstallArtifact.java:319

)

        at org.eclipse.virgo.kernel.install.artifact.internal.AbstractInstallArtifact.access$0(AbstractInstallArtifact.java:316)

        at org.eclipse.virgo.kernel.install.artifact.internal.AbstractInstallArtifact$StateMonitorSignal.signalSuccessfulCompletion(Abstra

ctInstallArtifact.java:252)

        at org.eclipse.virgo.nano.core.internal.BundleStartTracker$1.run(BundleStartTracker.java:140)

        at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(Unknown Source)

        at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(Unknown Source)

        at java.lang.Thread.run(Unknown Source)

Caused by: org.eclipse.gemini.web.core.WebApplicationStartFailedException: org.eclipse.gemini.web.core.spi.ServletContainerException: Web

application at '/EBR2' failed to start. Check the logs for more details.

        at org.eclipse.gemini.web.internal.StandardWebApplication.start(StandardWebApplication.java:137)

        at org.eclipse.virgo.web.core.internal.WebBundleLifecycleListener.onStarted(WebBundleLifecycleListener.java:122)

        ... 8 common frames omitted

Caused by: org.eclipse.gemini.web.core.spi.ServletContainerException: Web application at '/EBR2' failed to start. Check the logs for more

details.

        at org.eclipse.gemini.web.tomcat.internal.TomcatServletContainer.startWebApplication(TomcatServletContainer.java:133)

        at org.eclipse.gemini.web.internal.StandardWebApplication.start(StandardWebApplication.java:109)

        ... 9 common frames omitted

0 Kudos
zakkeri
1 Copper

Re: VBA not visible in webclient (vSphere 6)

Jump to solution

From EMC support

VBA: Missing EMC Backup and Recovery plugin on vCenter 6.0 for VBA 1.1.3.7

            

"EMC Engineering is aware of the issue and has a hotfix planned for public release in near future."

dean7
1 Nickel

Re: VBA not visible in webclient (vSphere 6)

Jump to solution

Hi

I got this from EMC

KNOWLEDGE BASE

Knowledge Base Article: 000482349

VBA: Missing EMC Backup and Recovery plugin on vCenter 6.0 for VBA 1.1.3.7 (000482349)

Version: 2 Article Type: Break Fix Audience: Level 30 = Customers Last Published: Mon Apr 25 21:08:20 GMT 2016

Summary: Missing plugin on VCenter for VBA 1.1.3.7

Issue:

EMC Backup and Recovery(EBR) plugin is missing from vSphere Web Client after deploying VBA 1.1.3.7 on vCenter 6.0

NOTES:

This issue affects to Windows vCenter server installation.

The plugin is confirmed as registered in the MOB URL(http://vCenter-name/MOB)

Have attempted to close and re-open browser

User for login to vSphere Web client is confirmed as administrator

The vsphere-client-virgo.log shows error:

[2016-04-18T12:06:09.798+02:00] [INFO ] start-signalling-2 org.eclipse.virgo.medic.eventlog.default WE0000I Starting [2016-04-18T12:06:10.586+02:00] [ERROR] start-signalling-2 org.apache.catalina.startup.ContextConfig Failed to process java.lang.ClassNotFoundException: com.sun.jersey.server.impl.container.servlet.JerseyServletContainerInitializer

at org.apache.catalina.startup.WebappServiceLoader.loadServices(WebappServiceLoader.java:190)

at org.apache.catalina.startup.WebappServiceLoader.load(WebappServiceLoader.java:152)

at org.apache.catalina.startup.ContextConfig.processServletContainerInitializers(ContextConfig.java:1543)

at org.apache.catalina.startup.ContextConfig.webConfig(ContextConfig.java:1265)

Cause: Known issue ESC 26115

Change: New install or VBA v1.1.3.7 or upgraded VBA to v1.1.3.7

Resolution:

Fix:

For urgent fix requirements- please collect virgo logs from your vCenter server and then contact EMC Support professional for EMC Engineering is aware of the issue and has a hotfix planned for public release in near future.

Workaround:

Use older VBA version like v1.1.2.8

Notes: To find latest Hotfix for your VBA version see: https://support.emc.com/kb/476524

Location of Virgo logs: https://kb.vmware.com/kb/2110014

Primary

Product:

NetWorker

Product: NetWorker

0 Kudos
8 Krypton

Re: VBA not visible in webclient (vSphere 6)

Jump to solution

Hi kyrnyshev,

I am interested in this combination (vcenter 6.0U2) with VBA too.

Can you provide the SR#, where your message "is not supported in any VBA version now" comes from?

The current (today) combat matrix does not reflect this.

http://compatibilityguide.emc.com:8080/CompGuideApp/Networker9.0.jsphttp://compatibilityguide.emc.com:8080/CompGuideApp/Networker9.0.jsphttp://compatibilityguide.emc.com:8080/CompGuideApp/Networker9.0.jspcompatibilityguide.emc.com:8080/CompGuideApp/Networker9.0.jsp

http://compatibilityguide.emc.com:8080/CompGuideApp/Networker9.0.jsp

column hypervisor:

vCenter 5.5 (Includes 5.5 Update 2),5.5U3a,5.5U3b,5.5U3d , 6.0,6.0 U1b,6.0U2

http://compatibilityguide.emc.com:8080/CompGuideApp/Networker9.0.jsp

http://compatibilityguide.emc.com:8080/CompGuideApp/Networker9.0.jsp

0 Kudos
kyrnyshev
1 Copper

Re: VBA not visible in webclient (vSphere 6)

Jump to solution

Hi Holger Dietze,

Service Request Management #78834192

from chat:

vcenter 6.0.u2 is not yet supported with any of the VBA versions as of now

your vCenter is 6.0 u2

unfortunately thats the news ... i just checked with my resources

They have also updated the notes

0 Kudos
dazo1
1 Copper

Re: VBA not visible in webclient (vSphere 6)

Jump to solution

Had the same issue (vCSA 6.0.0, build 3634794 and EBR 1.1.3.7) - EMC Backup and recovery was not visible from vCSA webgui...

I applied pach VBA-1.1.3.7-Bravo-TLA.tar which resolved the issue.

Patch download:

ftp://ftp.emc.com/software/vba/VBA-1.1.3.7-Bravo-TLA.tar

Follow the instructions from here:

ftp://ftp.emc.com/software/vba/VBA-1.1.3.7-Bravo-README.txt

Additional info:

https://emcservice.force.com/CustomersPartners/kA2j0000000RBkXCAW

Hotfixes for other VBA versions:

https://emcservice.force.com/CustomersPartners/kA2j0000000R8N8CAK