PowerEdge HDD/SCSI/RAID

2 Bronze

Cannot Create RAID

I just bought couple of DELL Servers R520

first one : Two SAS 600 GB

Sec : Two SATA 1 TB

Problem

After i created first v disk using (build & update)  RAID 1 (200 GB)

there is no option to create Raid 0  ( in both servers)

Raid 0 option is inactive , just raid 1 is active

i update bios firmware to latest version

my raid controller is PERC 710 Mini

there is no update available for Raid controller

Solution (1)

Accepted Solutions
7 Thorium

You can't ... It is all or nothing. Create additional 'slices' or partitions to accomplish what you are trying to do. You can't have multiple dissimilar VD's in the same disk group.

View solution in original post

Community Accepted Solution
Replies (5)
7 Thorium

I'm not sure I understand what you are trying to do.  It sounds like you are trying to create two Virtual Disks across the two physical disks (called 'slicing'), one VD as a RAID 1 and the other VD as a RAID 0.  If that is what you are trying to do, you can't.  If you are going to 'slice' the disks into multiple arrays, the VD's must all be the same RAID level.  This is not usually possible from a performance and reliability standpoint - I'm not sure why you'd want to - it's just not a good idea.

2 Bronze

after i created Raid 1 , just i want to create simple volumes ,

there is just one option  available ( RAID 1 ).

any one can help me to solve this problem

Thanks

7 Thorium

You can't ... It is all or nothing. Create additional 'slices' or partitions to accomplish what you are trying to do. You can't have multiple dissimilar VD's in the same disk group.
Community Accepted Solution
2 Bronze

thanks for your help but pls check this

http://en.wikipedia.org/wiki/Intel_Matrix_RAID

thanks

2 Bronze

thanks

i checked now

intel c602 chip set not support this  :(

thanks again

Top Contributor
Latest Solutions