Highlighted
mazahir_abbas
1 Copper

HDD not showing after restart?

We at our company using power edge r710, I removed and checked the Hard disk and then restarted the server and after restart server is not showing my Hard Drives but only showing it OS drive. I am stuck and looking for assistance.


Thanks.

Maz

0 Kudos
3 Replies
Moderator
Moderator

RE: HDD not showing after restart?

Mazahir_Abbas,

So to clarify, you had 2 raid arrays (OS and Data)? You removed a drive and the Data array is failed, and the physical drives aren't showing in the Raid Controller BIOS??

What controller are you using? 

What are the drive lights doing?

What is the raid configuration in the controller BIOS, also what do those drives show under PHYSICAL DISKS?

Let me know what you find.

Chris Hawk

Dell | Social Outreach Services - Enterprise
Get Support on Twitter @DellCaresPro 
Download the Dell Quick Resource Locator app today to access PowerEdge support content on your mobile device! (iOS, Android, Windows)

0 Kudos
mazahir_abbas
1 Copper

RE: HDD not showing after restart?

OS is Windows Server 2008 R2,

On controller state is showing as Foreign

Drive lights  green and stable,

0 Kudos
Moderator
Moderator

RE: HDD not showing after restart?

Is the Foreign drive in the Data Virtual Disk that is inaccessable?

Please confirm that the data is inaccessable. If it isn't, then go to the controller BIOS (Ctrl-R prompt during boot)

From there highlight the Virtual Disk that has the foreign drive, hit F2 and then select Foreign Configuration. The select to IMPORT FOREIGN CONFIGURATION. This should cause the drive to rebuild.

If the Virtual disk with the foreign IS accessable then you will want to go to the same place and select Clear Foreign instead of importing.

 

Chris Hawk

Dell | Social Outreach Services - Enterprise
Get Support on Twitter @DellCaresPro 
Download the Dell Quick Resource Locator app today to access PowerEdge support content on your mobile device! (iOS, Android, Windows)

0 Kudos