PowerEdge HDD/SCSI/RAID

Last reply by 07-22-2022 Unsolved
Start a Discussion
2 Bronze
2 Bronze
322

Unrecognized hardware - raid I think

Hello,

I have new PowerEdge T440 server. When I`ve been installing it via deployment I`ve updated all drivers and started installing Windows Server 2022 Standard. After system installed I`ve unrecognized:

PCI\VEN_8086&DEV_A1D6&SUBSYS_07CB1028&REV_09

and
PCI\VEN_8086&DEV_A186&SUBSYS_07CB1028&REV_09

I`ve been trying to install raid drivers from Dell website, but it didn`t installed properly - maybe I choosed wrong one. Does someone had similar problems?

Replies (7)
308

Hello,

did you install all the driver for the card installed? And also for example the chipset 

https://dell.to/3aOGWTP

Thanks

Marco


Marco B.
Social Media and Communities Professional
Dell Technologies | Enterprise Support Services
#Iwork4Dell

Did I answer your query? Please click on ‘Accept as Solution’
‘Kudo’ the posts you like!
2 Bronze
2 Bronze
292

Yes. Well, from the "Drivers" part, chipset included.. After installing RAID driver position in hardware manager changed from "unrecognized" to "Other devices" with "?" with name "RAIDCORE Configuration SCSI Processor Device". Or maybe it should be like that? But in my older T440 with Windows Server 2019 it doesn`t look like that.

285

Hello @Jim_Raynor,


If I understood correctly, you installed the OS using the "Deploy OS" option in Lifecycle Controller. Is this correct?


What was the version of the Dell OS Driver Pack before the installation: https://www.dell.com/support/home/en-us/drivers/driversdetails?driverid=838nj&oscode=wst14&productco...


Regards.


Diego López
Social Media and Communities Professional
Dell Technologies | Enterprise Support Services
#Iwork4Dell

Did I answer your query? Please click on ‘Accept as Solution’
‘Kudo’ the posts you like!
267

Yes, I`ve used Deploy OS. Before installing I`ve made updates. I`ve cheked and installed version is 21.10.01, which was the latest available week ago, when I`ve been installing Windows Server 2022 - and still is.

260

Hi @Jim_Raynor,

 

You mentions you tried to install RAID drivers, which model of RAID controller that you're having on the server? Have you tried: https://dell.to/3uZOt9l

 


DELL-Joey C
Social Media and Communities Professional
Dell Technologies | Enterprise Support Services
#IWork4Dell

Did I answer your query? Please click on ‘Accept as Solution’. ‘Kudo’ the posts you like!

238

Yes, I have this one installed in newer version.

Now I see, that "other devices" indentify itself as "SCSI\ProcessorRAIDCOREConfiguration___V1.1"

1.PNG

231

The question is which PERC model is installed? You can see from iDRAC.

Thanks


Marco B.
Social Media and Communities Professional
Dell Technologies | Enterprise Support Services
#Iwork4Dell

Did I answer your query? Please click on ‘Accept as Solution’
‘Kudo’ the posts you like!
Latest Solutions
Top Contributor