yaogen
1 Copper

Dell PE R710 temperature sensors disabled

All temperature sensor readings are not showing in iDRAC6 interface (except "system board ambient").

Using "ipmitool ... sdr list"also confirm this:

Temp             | disabled          | ns
Temp             | disabled          | ns
Temp             | disabled          | ns
Temp             | disabled          | ns
Ambient Temp     | 25 degrees C      | ok
Planar Temp      | disabled          | ns
CMOS Battery     | 0x00              | ok
VCORE PG         | 0x00              | ok
VCORE PG         | 0x00              | ok
0.75 VTT CPU2 PG | 0x00              | ok
0.75 VTT CPU1 PG | 0x00              | ok
IOH THERMTRIP    | Not Readable      | ns
1.5V PG          | 0x00              | ok
1.8V PG          | 0x00              | ok
3.3V PG          | 0x00              | ok
5V PG            | 0x00              | ok
MEM PG           | 0x00              | ok
MEM PG           | 0x00              | ok
VTT PG           | 0x00              | ok
VTT PG           | 0x00              | ok
0.9V PG          | 0x00              | ok
1.8 PLL  PG      | 0x00              | ok
1.8 PLL PG       | 0x00              | ok
8.0 V PG         | 0x00              | ok
1.1 V PG         | 0x00              | ok
1.0 LOM PG       | 0x00              | ok
1.0 AUX PG       | 0x00              | ok
PFault Fail Safe | Not Readable      | ns
1.05 V PG        | 0x00              | ok
Heatsink Pres    | 0x00              | ok
iDRAC6 Ent Pres  | 0x00              | ok
USB Cable Pres   | 0x00              | ok
Stor Adapt Pres  | 0x00              | ok
Riser2 Pres      | 0x00              | ok
Riser1 Pres      | 0x00              | ok
FAN 1 RPM        | 3720 RPM          | ok
FAN 2 RPM        | 3720 RPM          | ok
FAN 3 RPM        | 3600 RPM          | ok
FAN 4 RPM        | 3600 RPM          | ok
FAN 5 RPM        | 3600 RPM          | ok
Presence         | 0x00              | ok
Presence         | 0x00              | ok
Presence         | 0x00              | ok
Presence         | 0x00              | ok
Presence         | 0x00              | ok
Status           | 0x00              | ok
Status           | 0x00              | ok
Status           | 0x00              | ok
Current          | no reading        | ns
Current          | 0.68 Amps         | ok
Voltage          | no reading        | ns
Voltage          | 230 Volts         | ok
Status           | 0x00              | ok
Riser Config     | 0x00              | ok
OS Watchdog      | 0x00              | ok
SEL              | Not Readable      | ns
Intrusion        | 0x00              | ok
PS Redundancy    | Not Readable      | ns
Fan Redundancy   | 0x00              | ok
CPU Temp Interf  | Not Readable      | ns
System Level     | 154 Watts         | ok
Power Optimized  | 0x00              | ok
Drive            | 0x00              | ok
Cable SAS A      | 0x00              | ok
Cable SAS B      | 0x00              | ok
DKM Status       | 0x00              | ok
ECC Corr Err     | Not Readable      | ns
ECC Uncorr Err   | Not Readable      | ns
I/O Channel Chk  | Not Readable      | ns
PCI Parity Err   | Not Readable      | ns
PCI System Err   | Not Readable      | ns
SBE Log Disabled | Not Readable      | ns
Logging Disabled | Not Readable      | ns
Unknown          | Not Readable      | ns
CPU Protocol Err | Not Readable      | ns
CPU Bus PERR     | Not Readable      | ns
CPU Init Err     | Not Readable      | ns
CPU Machine Chk  | Not Readable      | ns
Memory Spared    | Not Readable      | ns
Memory Mirrored  | Not Readable      | ns
Memory RAID      | Not Readable      | ns
Memory Added     | Not Readable      | ns
Memory Removed   | Not Readable      | ns
Memory Cfg Err   | Not Readable      | ns
Mem Redun Gain   | Not Readable      | ns
PCIE Fatal Err   | Not Readable      | ns
Chipset Err      | Not Readable      | ns
Err Reg Pointer  | Not Readable      | ns
Mem ECC Warning  | Not Readable      | ns
Mem CRC Err      | Not Readable      | ns
USB Over-current | Not Readable      | ns
POST Err         | Not Readable      | ns
Hdwr version err | Not Readable      | ns
Mem Overtemp     | Not Readable      | ns
Mem Fatal SB CRC | Not Readable      | ns
Mem Fatal NB CRC | Not Readable      | ns
OS Watchdog Time | Not Readable      | ns
Non Fatal PCI Er | Not Readable      | ns
Fatal IO Error   | Not Readable      | ns
MSR Info Log     | Not Readable      | ns
Temp             | disabled          | ns
Temp             | disabled          | ns
Temp             | disabled          | ns
ROMB Battery     | 0x00              | ok
vFlash           | 0x00              | ok

Some days back these temperatures was read just fine. Not sure what changed.

I've updated BIOS to 6.6.0 and iDRAC6 to 1.98.

Any input on what I can do to trace the source of this problem and also re-enable the sensors, would be greatly appreciated.

 

 

..

0 Kudos
1 Reply
yaogen
1 Copper

Re: Dell PE R710 temperature sensors disabled

Anyone?
0 Kudos