PowerEdge Hardware General

Last reply by 03-19-2021 Solved
Start a Discussion
2 Jasper
2 Jasper
4075

NIVDIA NVS 310 installation on T440 and iDRAC9 can't detect GPU

I have installed GPU NIVDIA NVS 310 (Dell part # K3WRC ) on my T440 (2 CPUs and 2 system fans,  2 750W PUs).

Somehow, iDRAC can not detect the CPU is installed.

Any suggestion?

 

Solution (1)

Accepted Solutions
1825

Yes, this is what I wanted to say.

 

Please check out the GPU installation guidelines here:

https://www.dell.com/support/manuals/de-de/poweredge-t440/pet440_ism_pub/gpu-card-installation-guide...



DellEMC

Stefan Richter
Community Manager
Brand certified, SMaC Professional


View solution in original post

Replies (30)
2 Jasper
2 Jasper
1883

I forgot to mention that the GPU does not show up under the system view.

1879

Is iDRAC showing GPU details under "Hardware Inventory" on "System -> Inventory " page. Can you confirm iDRAC FW version installed on the server. Can you update to latest FW and try if iDRAC FW is not latest? 


Thanks,
DELL-Shine K
#IWork4Dell

1866

My iDRAC FW:

Snag_54639e5.png

I found NVS 310 in the hardware inventory:

Snag_53f1e41.png

What is the possibility that it does not show up in the system overview?

Snag_543faa4.png

Thanks.

 

1832

Based on the above screenshots, the hardware inventory shows the NVS310 and it does mean that it is required the OS driver in order to present the usage?

1831

Hi houming.

 

The GPU card installation guidelines say:
- GPU is supported in the rack and tower mode configuration. (met)
- Supports one GPU on x16 slot (slot 3) with two processors on it. (met)
The GPU cards must be installed, on GPU enabled system (two processors and also contains the main air shroud and GPU air shrouds). (met)
- GPU can be installed only on systems that have 1100 W or higher power supply units. (not met)

 

As you mentioned that there are 750W PSU installed - there is not enough power available for the card.

 

BR
Stefan



DellEMC

Stefan Richter
Community Manager
Brand certified, SMaC Professional


1828

Thanks for the reply. 

 

The PUs do not have meet the requirement, so the system self can't make the device to be available?

 

1826

Yes, this is what I wanted to say.

 

Please check out the GPU installation guidelines here:

https://www.dell.com/support/manuals/de-de/poweredge-t440/pet440_ism_pub/gpu-card-installation-guide...



DellEMC

Stefan Richter
Community Manager
Brand certified, SMaC Professional


1790

I have upgraded my two PUs to 1100W and the GPU info does not still appear on the system overview.

 

Any suggestion?

1778

Hourning,

 

Just to confirm, do you have the GPU power cord installed (part # DRXPD)?

 

Let us know.

 

 

 

 


Chris Hawk
Social Media and Communities Professional
Dell Technologies | Enterprise Support Services
#Iwork4Dell

Did I answer your query? Please click on ‘Accept as Solution’
‘Kudo’ the posts you like!
Latest Solutions
Top Contributor