Highlighted
compurescue
1 Nickel

PERC 6/i doesn't see any physical drives

I've installed a PERC 6/i into a PowerEdge 1800 in Slot 2. (I know Dell doesn't support this hardware combination.)  There wasn't any way to mount the PERC's backplane in the PowerEdge 1800, so I bought a 32pin 50 cm SAS to 4 x SATA 32-pin SFF-8484 7-pin M-M cable to connect the PERC to the drives.  The computer sees the card, but the card doesn't see the drives. Linux Lite's report on the card is below.

 

EDIT: Firmware version of the RAID card is 6.3.3.002 (latest available).

 

-PCI Devices-
[SNIP]
SCSI storage controller : LSI Logic / Symbios Logic 53c1030 PCI-X Fusion-MPT Dual Ultra320 SCSI (rev 08)

Labels (1)
0 Kudos
11 Replies

Re: PERC 6/i doesn't see any physical drives

Would it be possible to install LSI's utility MegaCLI? You can use that to export a log straight from the controller, which may yield information regarding what the controller sees or doesn't see, and if the drives are being acknowledged at the hardware level. 

https://www.dell.com/support/article/sln292232/extracting-the-raid-controller-logs-via-megacli

#Iwork4Dell
0 Kudos
theflash1932
5 Iridium

Re: PERC 6/i doesn't see any physical drives

The device you posted is not a PERC 6 ...

You CAN get into the CTRL-R utility for the RAID controller? and it shows nothing under PD MGMT?

Re: PERC 6/i doesn't see any physical drives

Flash made a good observation. Confirming that the Control + R menu works would be a good place to  start in confirming what is seen, and that it is indeed a PERC 6. If you can make the outage without difficulty, that may be an easier place to start, since you won't need to install anything.

#Iwork4Dell
0 Kudos
compurescue
1 Nickel

Re: PERC 6/i doesn't see any physical drives

That is correct.  In the CTRL-R utility, PD MGMT page, under Size/MB Type: "No PD Present"

 

Boot screen says LSI Logic ©2008 PERC 6/i

 

Firmware version is 6.3.3.002 (latest available).

0 Kudos
compurescue
1 Nickel

Re: PERC 6/i doesn't see any physical drives

I couldn't see how to attach files here, so they're at this link:

https://www.4shared.com/rar/yBKGa5OEee/Troubleshooting.html

0 Kudos

Re: PERC 6/i doesn't see any physical drives

This is all I'm getting from your upload point, unfortunately.error.png

#Iwork4Dell
0 Kudos
compurescue
1 Nickel

Re: PERC 6/i doesn't see any physical drives

0 Kudos

Re: PERC 6/i doesn't see any physical drives

Hello,

I had to download the file from home, looks like the URL was being blocked. As for the file, I found MegaSAS.log, deleted.txt, and CmdTool.log. 

MegaSAS was essentially an empty file.

CmdTool.log was a single repeating line.

Deleted.txt has some interesting information though. It does appear that the PERC saw drives at one point. Considering the situation, I'm willing to bet it is historical logging. Jumping to the bottom of the log for the newest information, it definitely appears that the controller can't see them at all as there is not even an entry saying drives were blocked.

seqNum: 0x00000011
Seconds since last reboot: 63
Code: 0x000000f7
Class: 0
Locale: 0x02
Event Description: Inserted: PD 02(e0x20/s2) Info: enclPd=20, scsiType=0, portMap=02, sasAddr=5000c50023656995,0000000000000000
Event Data:
===========
Device ID: 2
Enclosure Device ID: 32
Enclosure Index: 1
Slot Number: 2
SAS Address 1: 5000c50023656995
SAS Address 2: 0
#Iwork4Dell
0 Kudos
compurescue
1 Nickel

Re: PERC 6/i doesn't see any physical drives

So.  Test the card in another computer to see if the card works?

0 Kudos