emoxam
1 Nickel

idrac web doesn't work

Hello, i have PowerEdge T110 II server

idrac got ip from DHCP server, but non http nor https works.

Even more -idrac ip doesn't ping from server itself, but ping from any other PC in the localnet.

And

nmap -sT -O -P0  192.168.1.39

Starting Nmap 6.25 ( http://nmap.org ) at 2013-02-28 09:30 MSK
Nmap scan report for 192.168.1.39
Host is up (0.034s latency).
All 1000 scanned ports on 192.168.1.39 are closed
MAC Address: D4:AE:52:C5:FF:46 (Dell)

What can i do ?

Thank you

0 Kudos
12 Replies
emoxam
1 Nickel

Re: idrac web doesn't work

i see ip in Server Administrator - system - Main System Chassis - Remote Access Information - IPv4 Address

is this right place ?

0 Kudos

Re: idrac web doesn't work

Hi,

          Are you tried to launch iDRAC GUI from server only? This will not work if iDRAC is in shared mode. Can you let me know whether iDRAC is in dedicated or shared mode. You can check this by running "racadm getniccfg" command from server. Check for NIC Selection atrribute. Can you also try to launch iDRAC from the PC where ping is working?

Thanks-


Shine

0 Kudos
emoxam
1 Nickel

Re: idrac web doesn't work

C:\Users\administrator>racadm getniccfg

C:\Users\administrator>

I see IP in "i see ip in Server Administrator - system - Main System Chassis - Remote Access Information - IPv4 Address". And ehere i can see it's in SHARED mode.

i tried to open https://ip_adress from another server, not this Dell server. It's pinging but browser and telnet to 443 don't work.

0 Kudos
emoxam
1 Nickel

Re: idrac web doesn't work

[root@gateway /]# ping 192.168.1.39  

PING 192.168.1.39 (192.168.1.39): 56 data bytes

64 bytes from 192.168.1.39: icmp_seq=0 ttl=64 time=38.076 ms

64 bytes from 192.168.1.39: icmp_seq=1 ttl=64 time=37.226 ms

^C

--- 192.168.1.39 ping statistics ---

2 packets transmitted, 2 packets received, 0.0% packet loss

round-trip min/avg/max/stddev = 37.226/37.651/38.076/0.425 ms

[root@gateway /]# telnet 192.168.1.39 443

Trying 192.168.1.39...

telnet: connect to address 192.168.1.39: Connection refused

telnet: Unable to connect to remote host

[root@gateway /]#

0 Kudos
emoxam
1 Nickel

Re: idrac web doesn't work

When i try to execute command "racadm racresetcfg"

i've got

"ERROR: Unable to perform requested operation.

If the operation attempted was to configure DRAC, possible reason may be that

Local Configuration using RACADM is disabled."

but i can't find how to enable this.

0 Kudos

Re: idrac web doesn't work

Can you provide below information

1: iDRAC6 FW Version (You can check from OMSA Firmware page)

2: iDRAC Type Express / Enterprise (Check Device Type on Remote Access)

3: iDRAC NIC Selection (Check from Remote Access -> Configuration -> Network page)

4: OMSA Version

5: Server Operating system

Thanks-


Shine

0 Kudos
emoxam
1 Nickel

Re: idrac web doesn't work

1.

Version Information
 
Baseboard Management Controller 1.92.00 (Build 1)
Unified Server Configurator 1.5.5.18

2.

Device Type BMC Remote Access Service Point

3.

i can't select any NIC on "Remote Access -> Configuration"

4.

Systems Management
 
Name Dell OpenManage Systems Management Software
Version 7.2.0


5.

win 2008 r2 sp1

and btw

Main System Chassis - System Components (FRU) -

Device Serial No. Part No. Revision Manufacturer Manufacture Date  
System Planar (iDRAC6) CN7082129O1QI4 0F7MRK A01 DELL Mon Sep 24 07:52:00 2012




0 Kudos

Re: idrac web doesn't work

Ok. I just realized that T110 server does not support RAC. Hence you cannot launch WEB GUI interface only ipmitool is supported.

Thanks-


Shine

0 Kudos
emoxam
1 Nickel

Re: idrac web doesn't work

and what is it ?

Main System Chassis - System Components (FRU) -

Device Serial No. Part No. Revision Manufacturer Manufacture Date  

System Planar (iDRAC6) CN7082129O1QI4 0F7MRK A01 DELL Mon Sep 24 07:52:00 2012

0 Kudos