Highlighted

Dell All In One 944 Printer & Vista.

Whenever i try to print a image it says can not communicate with Printer. I checked the available drivers and downloaded the one available with Vista but i still recieve the error message. Can anyone help me?
 
Also while i'm here i have Roxio DLA installed and Windows is reporting Sonic DLA has a Driver not supported. I tried unistalling all of the Roxio's it prepares then for uninstallation but hen just stops and does not uninstall.


Message Edited by DanieL_Hatcher on 02-02-2007 02:48 PM
0 Kudos
64 Replies
tczar119
Bronze

Re: Dell All In One 944 Printer & Vista.

I am having the same issues with my 944. It's frustrating and you don't realize just how much you miss it. I hope that someone fixes this one soon.
0 Kudos
tczar119
Bronze

Re: Dell All In One 944 Printer & Vista.

Another attempt to making this work. I have tried all of the suggestions and none of them work as of yet. If I can figure this out I will and will post the work around since I guess that Dell does not monitor these boards in order to assist themselves in customer satisfaction.
0 Kudos

Re: Dell All In One 944 Printer & Vista.

Yeah. That would be helpful Thank you!
0 Kudos
Gina Q
Diamond

Re: Dell All In One 944 Printer & Vista.

Actually I am the Liaison of this board and I do read all the messages; however, this is a user to user forum.
 
Now you both said you tried all the steps. That does not help in trying to figure out what is going on. It would be helpful if you describe what all these steps are so that we don't have you repeat steps. One thing you should do is uninstall the previous software for the printer before loading the upgrade. Then unplug the printer, execute the upgrade and only plug in the printer when asked. Please try this and if it still does not work let us know.
0 Kudos
tczar119
Bronze

Re: Dell All In One 944 Printer & Vista.

Gina, I know that it is user 2 user and I was venting. Here is the deal, once you load the patch for Vista 32 bit and you try to print it shows a communications error, AIO does not recognize that a priter is attached and says to do the following. 1. make sure the power is on 2. check the USB cable, Three restart the computer, and 4. uplug the power source of the printer and then power back up the printer. After trying this several times, and installing and reinstalling the drivers the same situation comes back up.  Now AIO will scan from the 944 but it will not print. I hope this helps.
0 Kudos

Re: Dell All In One 944 Printer & Vista.

The same for me....
0 Kudos
Gina Q
Diamond

Re: Dell All In One 944 Printer & Vista.



tczar119 wrote:
1. make sure the power is on 2. check the USB cable, Three restart the computer, and 4. uplug the power source of the printer and then power back up the printer. After trying this several times, and installing and reinstalling the drivers the same situation comes back up.  Now AIO will scan from the 944 but it will not print. I hope this helps.


You say above that you unplugged the printer power and checked the USB cable restarted the computer, plugged in the printer. You should not have the printer plugged in via USB when installing the driver.
Can you please try the installation this way? Then let me know what happens. We'll get this figured out together. 
  1. Make sure all previous versions of the software are uninstall from Add/Remove programs.
  2. Unplug the USB cable that goes form the printer to the computer from the computer
  3. Install the driver.
  4. Plug in the printer when asked by the driver.
0 Kudos

Re: Dell All In One 944 Printer & Vista.

As soon as you do that then click install it tells you to plug the USB connection in. Then windows tries to find the driver installs some then stops then the program installs it. So you can't install the Drivers then plug in the USB connector.
0 Kudos
Gina Q
Diamond

Re: Dell All In One 944 Printer & Vista.

Hummm.
 
Thanks for replying so quickly. Okay try this.
  1. Go to Start > Run and type MSconfig
  2. Then go to the startup tab and click disable all (be sure you're not connected to the internet)
  3. When you click apply then close the system will ask you to reboot. You will get a window telling you that you've used the system configuration utility Put a check in the box and click okay.
  4. Now try to install the driver again and let me know.
0 Kudos