Rack Servers

Last reply by 05-18-2022 Unsolved
Start a Discussion
2 Bronze
2 Bronze
367

Poweredge R730 Fails to boot Again

 Hello Team,

I have no idea why but I get  bellow error.

taifunn_0-1652274929716.png

Also, I see exclamation marks on two disks

taifunn_1-1652274981001.png

Last year I faced similar issue but I couldn't solve now.

https://www.dell.com/community/Rack-Servers/Poweredge-R730-Fails-to-boot/td-p/7858668


Is there any known solution for this case?

Thank you in advance.

 

Replies (10)
Dell Technologies
315

Can you share virtual disk picture also from iDRAC? You can also go to Controller BIOS in F2 -> Device Setting and ensure boot VD is configured properly. Can you also share the F11 boot manager picture also


Thanks,
DELL-Shine K
#IWork4Dell

309

Hello Shine,

Here is the Virtual Disc Picture from IDRAC:

taifunn_0-1652287744968.png



Also boot menu pictures:

taifunn_1-1652287860113.png

 

 

taifunn_2-1652287879443.png

 



2 Bronze
2 Bronze
309

By the way, I am pretty sure that operating system is installed on VD0 Raid 1.

When I faced same issue last year, I imported foreign config and problem was solved. But I didnt see any option to import this config at this moment.

taifunn_3-1652289113001.png

 

298

Hello taifunn,

 

If you look at the image with  Physical Disks > Advanced Properties  you can see line item:   Failure Predicted……..Yes.

It may be it has punctured and corrupted the boot sector.

 

Try shut down, remove both of those drives and power up to not boot option, shut down reinstall drives. See if it gives you an option to import.

 

At first chance you can boot,  do a backup. If you do not have a backup and it is critical data, you may need to engage a data recovery company.

 

Note you will need to replace the pred fail drives.  This article can give you some insight to punctures and steps to solve.

Double Faults and Punctures in RAID Arrays

https://dell.to/3M7cz8F

 

 


Dell -Charles R
Social Media and Communities Professional
Dell Technologies | Enterprise Support Services
#IWork4Dell

Did I answer your query? Please click on ‘Accept as Solution’. ‘Kudo’ the posts you like!

2 Bronze
2 Bronze
273

Thank you Charles, It was successful for an hour but after the restart here is the new problem:

taifunn_0-1652363140508.png

 



272

Hello taifunn,

 

First thing to check is it powered up?

What is shown on the monitor?

 

Next you can try a flea power drain:

drain flea power (shut down, disconnect power cables and Network cables, hold in power button 20 seconds with cords removed).  After flea power drain, system has to set for 3 minutes for DRAC to reset without any power plugged in, then plug in NIC and power but wait 2 minutes before power on to give DRAC time to initialize. The power up and check results.


Dell -Charles R
Social Media and Communities Professional
Dell Technologies | Enterprise Support Services
#IWork4Dell

Did I answer your query? Please click on ‘Accept as Solution’. ‘Kudo’ the posts you like!

2 Bronze
2 Bronze
206

Thank you. I solved the disk problem.

And here is the last situation: 

taifunn_0-1652683175312.png


I am searching web regarding this...


195

Hey @taifunn,


Did you replaced the pred fail drives? By the way, HDD fw is very outdated (VS08 firmware version is the Initial Release and VS0B is the latest update). You should update them:  https://www.dell.com/support/home/en-us/drivers/DriversDetails?driverID=4CXN5


Regards.


Diego López
Social Media and Communities Professional
Dell Technologies | Enterprise Support Services
#Iwork4Dell

Did I answer your query? Please click on ‘Accept as Solution’
‘Kudo’ the posts you like!
2 Bronze
2 Bronze
159

I decided to do fresh installation but...

taifunn_0-1652869640938.png

 

Latest Solutions
Top Contributor