schmedi
1 Copper

Problems connecting clients a cluster failover.

Hello

I have a problem connecting the client computer after a cluster failover.

The clients work after the failover furthermore with the address MAC of the "old" server.
What can i do ?

Server OS Windows Server 2008 Standard with SP1
Client OS Windows 2000 professional / Windows XP Pro. / Windows NT 4

Can somebody help me to solve the problem?

Many thanks
Labels (1)
0 Kudos
4 Replies
yito1
3 Argentium

Re: Problems connecting clients a cluster failover.

Hi,

When it is a failover in windows2003, gratuitous arp packet is transmitted.
Therefore, there is no problem in the connection of the client.

When it is a failover in Windows2008, gratuitous arp packet is not transmitted.
It may be a issue peculiar to windows2008.
This is a cause of this phenomenon.

I will contact EMC Support.
0 Kudos
yito1
3 Argentium

Re: Problems connecting clients a cluster failover.

Hi,

Specifications of the gratuitous ARP packet seem to have changed in Windows2008,Vista.

Can't deal with this in AutoStart and RepliStor

I reported this issue.

The HA product of other vendors can deal with this.

EMC is behind with working.
0 Kudos
yito1
3 Argentium

Re: Problems connecting clients a cluster failover.

Hi

Workarround using Nmap was taught.

However, it is not the practicable.

Nmap

http://nmap.org/

0 Kudos
yito1
3 Argentium

Re: Problems connecting clients a cluster failover.

Hi,

HotFix was released.
However, this HotFix was offered to only me.
You send an email to the address of my profile if you want to solve this problem immediately.

I can offer this HotFix by some kind of methods.

0 Kudos