Secure Connect Gateway

Last reply by 12-20-2022 Unsolved
Start a Discussion
2 Bronze
2 Bronze
828

SCG5 VE Upgrade from 5.12.00.10 to 5.14.00.10 fails consistently

I'm running 2 instances of SCG5 Virtual Edition.    the hosts are clustered.   Upgraded policy Manager to 5.14.00.10.   Try to download and install on both of them.   Both results fail.   The hosts no longer respond on port 5700

One of the previous docker containers is removed.

MainSecureConnect:~ # docker container list
CONTAINER ID IMAGE COMMAND CREATED STATUS PORTS NAMES
23006a56ffb7 srs:latest "/usr/lib/systemd/sy…" 5 minutes ago Up 5 minutes 0.0.0.0:21->21/tcp, :::21->21/tcp, 0.0.0.0:25->25/tcp, :::25->25/tcp, 0.0.0.0:443->443/tcp, :::443->443/tcp, 0.0.0.0:5400-5413->5400-5413/tcp, :::5400-5413->5400-5413/tcp, 0.0.0.0:8443->8443/tcp, :::8443->8443/tcp, 0.0.0.0:9443->9443/tcp, :::9443->9443/tcp esrsde-app

 

pre-upgrade

MainSecureConnect:~ # docker container list
CONTAINER ID IMAGE COMMAND CREATED STATUS PORTS NAMES
57abbda6cc4a sae:latest "/usr/lib/systemd/sy…" 3 months ago Up 7 days 0.0.0.0:162->162/tcp, :::162->162/tcp, 0.0.0.0:5700-5704->5700-5704/tcp, 0.0.0.0:162->162/udp, :::5700-5704->5700-5704/tcp, :::162->162/udp saede-app
ea18d0ac7879 srs:latest "/usr/lib/systemd/sy…" 3 months ago Up 7 days 0.0.0.0:21->21/tcp, :::21->21/tcp, 0.0.0.0:25->25/tcp, :::25->25/tcp, 0.0.0.0:443->443/tcp, :::443->443/tcp, 0.0.0.0:5400-5413->5400-5413/tcp, :::5400-5413->5400-5413/tcp, 0.0.0.0:8443->8443/tcp, :::8443->8443/tcp, 0.0.0.0:9443->9443/tcp, :::9443->9443/tcp esrsde-app

 

I've had to restore snapshots in each case.

Replies (3)
796

Hi @brian.seppanen,

 

Have you tried restarting the SCG appliance? 5700 port is not reachable might be a hint that it is the reason the upgrade has failed. If you have tried restarting the appliance and the issue persist, I would recommend contacting the Open Manage support group to open a case and investigate what is the issue.

 

https://dell.to/3tnrT9u


DELL-Joey C
Social Media and Communities Professional
Dell Technologies | Enterprise Support Services
#IWork4Dell

Did I answer your query? Please click on ‘Accept as Solution’. ‘Kudo’ the posts you like!

2 Bronze
2 Bronze
356

Yesterday I just did the updates to 5.14.00.12 and they completed successfully.   I think part of the problem is knowing the progress of the upgrade.     I think the resolution I've found is to tail -f /var/log/hostUpdate_date.log.    I'm not sure if I waited long enough previously as these updates do seem to take some time.

353

Thank you for informing us about the result

 

Regards Martin

 


Martin Schiemenz
Social Media and Communities Professional
Dell Technologies | Enterprise Support Services
#Iwork4Dell

Did I answer your query? Please click on ‘Accept as Solution’
‘Kudo’ the posts you like!
Latest Solutions
Top Contributor