Secure Connect Gateway

Last reply by 11-17-2022 Unsolved
Start a Discussion
2 Jasper
2 Jasper
2305

We coud not complete device discovery - SAE-020024

Hi @LL

I'm not able to complete the device discovery, ie some iDRACs. credentials are fine, no proxy or firewall rules, test connection ok. 

any idea?

thanks,

Replies (11)
2205

Hello,

can you try to reset the idrac like in this document?

Thanks

https://dell.to/3lHh5zW

Marco


Marco B.
Social Media and Communities Professional
Dell Technologies | Enterprise Support Services
#Iwork4Dell

Did I answer your query? Please click on ‘Accept as Solution’
‘Kudo’ the posts you like!
2 Bronze
2 Bronze
1506

Any resolution to this? I'm also running into the same issue using iDRAC v9 express.

1503

Hello @Canadianmade,


Please, can you same some more info about your error? Versions, firmware, error message and the troubleshooting steps you ahve already followed?


Regards.


Diego López
Social Media and Communities Professional
Dell Technologies | Enterprise Support Services
#Iwork4Dell

Did I answer your query? Please click on ‘Accept as Solution’
‘Kudo’ the posts you like!
1499

Thanks for the quick reply! I was able to update iDRAC to version 5.10 and I removed and re-added the iDRAC in secure connect and it's now working.

2 Bronze
2 Bronze
679

I have the same issue, the iDRAC Firmware version is 5.10.30.00. I can access the iDRAC using the same credentials but from Secure Connect Gateway it gives me the error 

PungliaRS_0-1664462043293.png

We could not complete device discovery.

Error code: SAE-020024
677

Hello @PungliaRS,

 

Did you try restarting iDRAC (hard reset) and also removed and re-added the iDRAC in secure connect. Is it only happening in one server? You might need to update this one mannualy.

 

Regards.


Diego López
Social Media and Communities Professional
Dell Technologies | Enterprise Support Services
#Iwork4Dell

Did I answer your query? Please click on ‘Accept as Solution’
‘Kudo’ the posts you like!
676

This device is added to Secure Connect Gateway through an Adaptor to import devices from the Dell OpenManage server. I cant delete it. 

660

Hi, please have a look at this let us know if you still have a question.

https://dell.to/3BTE6q5


DELL-Young E
Social Media and Communities Professional
Dell Technologies | Enterprise Support Services
#IWork4Dell

Did I answer your query? Please click on ‘Accept as Solution’. ‘Kudo’ the posts you like!

204

Same issue here.

All Servers are well connected to Open Manage and there is only a Connection from SCG to OpenManage to get the Servers imported to SCG.

Result is that SCG is able to import the machines from OpenManage (you can see the Device Names and Specs) but is unable to Connect to any of them. SAE-020400

 

 

Latest Solutions
Top Contributor