Storage, Drives & Media

Last reply by 09-15-2020 Solved
Start a Discussion
2 Bronze
2 Bronze
7804748

SM Bus Controller driver

Hey all!  I have a XPS420 and I've got the yellow exclamation point next to "SM Bus Controller" in my device manager.  I downloaded the chipset driver and installed it but the exclamation is still there.  Do I need a different driver?  ANY help would be much appreciated!

Solutions (3)

Accepted Solutions
3 Argentum
363052

Double click on the SM Bus Controller with ? or !  (Assume it shows under Other devices?) go to details tab -> Change the drop down to Hardware ID - Post the info given below in the box. We can find the driver based on the info.

Also try this

ftp.dell.com/.../R174616.exe

 

Need further assistance? Use the "Get Help Now" option at the bottom right to chat with a Dell technician right away. 

DellRamanS_0-1648239466153.png

 

Entering Device Manager:

Mark my answer as resolved if your issue is resolved

Best Regards,

VeejDeej

Endorse me: http://goo.gl/C3567
Dell user

View solution in original post

3 Argentum
384454

download.cnet.com/.../3000-2122_4-162229.html

Try this link

downloadcenter.intel.com/confirm.aspx

Uninstall the SmBus controller that shows ! mark - Choose scan for hardware changes and see. Try rebooting the computer after the installation.

Mark my answer as resolved if your issue is resolved

Best Regards,

VeejDeej

Endorse me: http://goo.gl/C3567
Dell user

View solution in original post

3 Argentum
306419

Intel(R) 6 Series/C200 Series Chipset Family SMBus Controller install this from drivers and download section in support.dell.com

Mark my answer as resolved if your issue is resolved

Best Regards,

VeejDeej

Endorse me: http://goo.gl/C3567
Dell user

View solution in original post

Replies (60)
10 Diamond
362933

Hi Brettintherye,

The yellow exclamation point is an error, not a missing driver. Open the device to see what the error is.

2 Bronze
2 Bronze
362931

it says "The drivers for this device are not installed. (Code 28)

To reinstall the drivers for this device, click Reinstall Driver."

I have the original cds that came with it.  Should I try those or is there a more up to date file online?  THANKS!

2 Bronze
2 Bronze
362932

I also tried "reinstall driver" but it couldn't find one online

10 Diamond
362934

You need to install the Intel chipset driver.

2 Bronze
2 Bronze
362933

I did.  I also noticed an improvement in performance after I did this but the error is still there...

3 Argentum
363053

Double click on the SM Bus Controller with ? or !  (Assume it shows under Other devices?) go to details tab -> Change the drop down to Hardware ID - Post the info given below in the box. We can find the driver based on the info.

Also try this

ftp.dell.com/.../R174616.exe

 

Need further assistance? Use the "Get Help Now" option at the bottom right to chat with a Dell technician right away. 

DellRamanS_0-1648239466153.png

 

Entering Device Manager:

Mark my answer as resolved if your issue is resolved

Best Regards,

VeejDeej

Endorse me: http://goo.gl/C3567
Dell user
2 Bronze
2 Bronze
362929

Alright, heres what I get:

PCI\VEN_8086&DEV_2930&SUBSYS_02151028&REV_02

PCI\VEN_8086&DEV_2930&SUBSYS_02151028

PCI\VEN_8086&DEV_2930&CC_0C0500

PCI\VEN_8086&DEV_2930&CC_0C05

Thanks in advance!

3 Argentum
384455

download.cnet.com/.../3000-2122_4-162229.html

Try this link

downloadcenter.intel.com/confirm.aspx

Uninstall the SmBus controller that shows ! mark - Choose scan for hardware changes and see. Try rebooting the computer after the installation.

Mark my answer as resolved if your issue is resolved

Best Regards,

VeejDeej

Endorse me: http://goo.gl/C3567
Dell user
2 Bronze
2 Bronze
141869

It worked!  Thanks so much :)

Latest Solutions
Top Contributor