paulo3
2 Iron

bad alert in ECC (disk is ok, but ecc reports it bad)

Hi!

Our customer uses ECC 6.1 patch 11.

We monitor Symmetrix, but we sometimes get bad alert:

One physical disk is failed ....

(always the same disk)

The symmetrix is ok, no bad disk in the box.

It is a new controlcenter installation.

How can fix this problem to get rid of this alert?

Thanks in advance: Paul

Labels (1)
0 Kudos
6 Replies
Joe_Ab
2 Iron

Re: bad alert in ECC (disk is ok, but ecc reports it bad)

Hello Paul,

Is the "Enable Deferred Service" flag is enabled on this Sym?

0 Kudos
paulo3
2 Iron

Re: bad alert in ECC (disk is ok, but ecc reports it bad)

Hi!

What does this flag mean?

How can i check it?

BR: Paul

0 Kudos
Joe_Ab
2 Iron

Re: bad alert in ECC (disk is ok, but ecc reports it bad)

check emc212019

 

ConorLawlor
2 Iron

Re: bad alert in ECC (disk is ok, but ecc reports it bad)

Hi Paul,

The following two KB solutions show reasons why false physical disk alerts appear in ControLCenter

emc229380 (similar to the solution mentioned by Yousef)

"Symmetrix DMX-3, DMX-4, and VMAX: EMC ControlCenter Alert messages show "Physical Disk Drive Failure" when the "Enable Deferred Service" flag is set"

and

emc273219

"ControlCenter 6.1: Receive an alert in the Console that a disk has failed when creating new LUNs/hypers on Symmetrix"

Fixes to Solution Enabler code was added to 7.3.1 to stop these false disk alerts from appearing in ControlCenter

Upgrade to Solutions Enabler version 7.3.1 with Hotfix 1646 (above version 7.3.1.10 review emc279555)

If you already have Solutions Enabler version 7.3.1 applied and checked the above solutions.

Open an SR with ControlCenter Support and they can look into the issue for you

Regards

Conor

Joe_Ab
2 Iron

Re: bad alert in ECC (disk is ok, but ecc reports it bad)

Exactly , this is why i was asking paul for the Enable Deferred Service.

Regrads,

Yousef

0 Kudos
Highlighted
paulo3
2 Iron

Re: bad alert in ECC (disk is ok, but ecc reports it bad)

Gents, thanks for the helpful answer.

To summarize:

1. I have to check if the deferred flag is set

2. I should upgrade Solution Enabler to 7.3.1 (I hope it will be available in the MRLK version in the future...)

BR: Pal Szabo