Start a Conversation

Unsolved

C

2 Posts

2536

August 23rd, 2020 10:00

DELL R620 Raid Kartımız Diskleri Görmüyor

Merhabalar 

 

Dell R620 4 diskli olan modeli kullanıyoruz H710 Mini Raid kartımız mevcut. 

 

Bios da diskleri görebiliyorum ancak Ctrl + R ile H710 menüsüne girdigim zaman diskleri göremiyorum 

 

Acaba sunucunun raid kartı Kablosu yanlış olabilir mi nasıl çözüm üretebilirim 

 

Sunucu üzerindeki kablonun model numarası: 0PD91Y

Moderator

 • 

2.1K Posts

August 24th, 2020 06:00

Merhaba,

 

Aslında Kablo numarası R620 için doğru gözüküyor. Tabi kablonun arızalanma ihtimali olabilir. Öncelikle Dell onaylı diskler mi kullanıyorsunuz? Eğer sonradan alınan diskler varsa R620 uyumlu olup olmaması da neden olabilir. H710 kartına düzgünce bağlı olduğunu kontrol edebilir misiniz belki soketler tam oturmamıştır. Eğer deneme imkanınız var ise başka bir R620'nin kablosunu deneyebilir misiniz?

 

PERC cardın son FW güncellemesine sahip olduğundan emin olunuz. "F2 system setup" içerisinden "device settings"'e girdiğinizde en üsste "RAID controller"'ı göreceksiniz "Physical Disk Management" altında burada diskleri görebiliyor musunuz? Eğer göremiyorsanız "Configuration Management" altında "Convert to Non-RAID Disk" altında diskleri görebiliyorsanız RAID'e dönüştürüp deneyebilirsiniz. Daha sonra RAID oluşturabilirsiniz.

 

Sanırım işletim sistemi yüklü değil ama sunucuda yüklü bir işletim sistemi varsa ve OMSA yüklü ise oradan da kontrol edebilirsiniz. iDRAC erişiminden ise "Storage" altında physical diskleri ve virtual diskleri görebilirsiniz ama iDRAC 7 de malesef disk dönüşümleri yaptırmıyordu. En azından disklerin durumlarını görüntüleyebilirsiniz.

 

Yardımcı olup olmadığını bize bildirin.

2 Posts

August 24th, 2020 06:00

Erman bey geri dönüşünüz için teşekkürler,

 

Bahsettiğiniz şekilde F2 İle Device settings'e girdiğim zaman H710 Raid kartını görebiliyorum fakat physical disk ve virtual disk kısımlarına girdiğim zaman butonlar gri renkte ve tıklanamaz halde oluyor.

 

Raid kartını H310 İle değiştirdim ve sorun aynı şekilde devam ediyor yine raid kartında diskleri göremiyorum.

 

Yabancı bi kullanıcıda aynı bizim gibi problem yaşamış ve kabloyu değiştirmiş.

 

BKZ: h target=_blankttps://www.dell.com/community/PowerEdge-HDD-SCSI-RAID/PowerEdge-R620-and-H710-Integrated-Card-Cable/td-p/4455891

 

Idrac üzerinde storage kısmına girdiğimde ise aldığım hata: RAC0501: There are no physical disks to be displayed. 1. Check if the host system is powered off or shutdown. 2. Check if the physical disks are inserted into the enclosure or attached to the backplane. 3. There are no out-of-band capable controllers detected.

Moderator

 • 

2.1K Posts

August 24th, 2020 07:00

Merhaba,

Belirttiğiniz RAC501 hatasını kontrol ettim. Eğer LSI 9207 kontrol kartı kullanılıyor olsaymışsınız İDRAC7, LSI 9207 denetleyicinin veya ona bağlı herhangi bir diskin izlenmesini desteklemediğinden disklerin gözükmemesi normalmiş. Ama hali hazırda sizin kartınız bu değil. Bunun dışında başka bir kartta denemişsiniz ama aynı sonucu almışsınız. Yeni bir kablo denemek faydalı olabilir ancak sorun direk kablo demek denemeden zor. Ama bende kablodan şüphelenmekteyim. Garantisi sona eren sistemler için ihtiyaç olursa eğer servis desteği isterseniz buradan servislerede ulaşabilirsiniz.  target=_blankhttps://www.dell.com/learn/us/en/19/campaigns/find-a-service-partner?~ck=mn 

No Events found!

Top