_Baadshah_
1 Copper

Newly added hosts in Cisco zoning does not appear in VMAX

We have a Cisco 9513 Director. Just now I added 2 new hosts to the existing Zone and Activated the configuration.

But when check in the VMAX these newly added hosts are not visible. I refreshed the SMC, logged out of the SMC and even waited for some time to see if the newly added hosts will be visible in the VMAX. But it is not appearing in VMAX FA ports.

please help

Tags (3)
0 Kudos
13 Replies
MelbSteve
2 Bronze

Re: Newly added hosts in Cisco zoning does not appear in VMAX

Hi,

Try the Symmetrix discover from SMC file menu.

Steve

0 Kudos
_Baadshah_
1 Copper

Re: Newly added hosts in Cisco zoning does not appear in VMAX

is it equal to symcfg discover cli command, b'coz for some reason Discover option is showing as greyed out in SMC

0 Kudos
MelbSteve
2 Bronze

Re: Newly added hosts in Cisco zoning does not appear in VMAX

Yes.

_Baadshah_
1 Copper

Re: Newly added hosts in Cisco zoning does not appear in VMAX

I guess it should work..but i do not have permissions to issue discover ..

0 Kudos
dynamox
6 Thallium

Re: Newly added hosts in Cisco zoning does not appear in VMAX

what OS ?

0 Kudos
SAN_AK
3 Argentium

Re: Newly added hosts in Cisco zoning does not appear in VMAX

Yeah if it is something like AIX or HP-UX hosts, you do not see the initiators logged into VMAX FAs..until you scan the bus..like cfgmgr for AIX.(I have seen this for me)..and may be ioscan for HP-UX(not sure)...

0 Kudos
RRR
5 Osmium

Re: Newly added hosts in Cisco zoning does not appear in VMAX

With UNIX alike OSs you need to initiate a new ioscan in order the storage array to actually see the wwpns ! So only zoning is not enough. After the zones are activated rescan please.

0 Kudos
_Baadshah_
1 Copper

Re: Newly added hosts in Cisco zoning does not appear in VMAX

its ESX host.

I also tried discover on SMC but no luck.

Now i guess i need to run symcfg discover

0 Kudos
dynamox
6 Thallium

Re: Newly added hosts in Cisco zoning does not appear in VMAX

i don't trust GUIs ..if you know that zoning was completed correctly and active zoneset has been activated, run this:

symmask -sid <SID> list logins

see if your host WWNs is in the list

0 Kudos