Highlighted
atyam_storage
2 Bronze

powerpath display dev=all showing one of the path is "unlic"

Jump to solution

Hi all,

powermt display dev=all is showing one of the path is unlicenced as shown below and "emcpreg -list showing unable to open licence key file."

how to licence the second path and how to change policy from BasicFailover to SO.?

powermt display dev=all

Pseudo name=emcpower2a

Symmetrix ID=000290102002

Logical device ID=1407

state=alive; policy=BasicFailover; priority=0; queued-IOs=0;

==============================================================================

--------------- Host ---------------   - Stor -   -- I/O Path --  -- Stats ---

###  HW Path               I/O Paths    Interf.   Mode    State   Q-IOs Errors

==============================================================================

3072 pci@0,0/pci8086,340a@3/pci111d,806c@0/pci111d,806c@2/pci1077,172@0/fp@0,0 c2t5006048452A6BC86d33s0 FA  7aA   active  alive       0      0

3073 pci@0,0/pci8086,340c@5/pci111d,806c@0/pci111d,806c@2/pci1077,172@0/fp@0,0 c4t5006048452A6BC89d31s0 FA 10aA   unlic   alive       0      0

#emcpreg -list

unable to open license key file: No such file or directory

Thanks in Advance.

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
Conor1
3 Argentium

Re: powerpath display dev=all showing one of the path is "unlic"

Jump to solution

Can you run the following command and add your license key when it prompts you:

  1. emcpreg-install

0 Kudos
4 Replies
Conor1
3 Argentium

Re: powerpath display dev=all showing one of the path is "unlic"

Jump to solution

Can you run the following command and paste the output?

#powermt check_registration

0 Kudos
atyam_storage
2 Bronze

Re: powerpath display dev=all showing one of the path is "unlic"

Jump to solution

Hi Conor,

   

           it showing the below output

# powermt check_registration

There are no license keys now registered.

0 Kudos
Conor1
3 Argentium

Re: powerpath display dev=all showing one of the path is "unlic"

Jump to solution

Can you run the following command and add your license key when it prompts you:

  1. emcpreg-install

0 Kudos
vipinvk
3 Cadmium

Re: powerpath display dev=all showing one of the path is "unlic"

Jump to solution

Powerpath if unlicensed will work with 'BasicFailover' policy which can handle only a single HBA. In your case powerpath is unlicensed, and that's the reason for the kind of output you are receiving.

You may find similar threads by searching in ECN as the one below,

https://community.emc.com/message/472252#472252