Highlighted
AVillar81
1 Copper

OMSA 8.3 @ ESXi 6.0 U2 @ R515 -> Can't login into OMSA web site at ESXi HOST.-

Jump to solution

Hello Guys.

I updated my ESXi from 5.0 U3 to 6.0 U2 and I lost my OMSA. I can't log in from the web page.

For Updating the Host, I used this ISO file:
. VMware-VMvisor-Installer-6.0.0.update02-3620759.x86_64-Dell_Customized-A00.iso

After that, I installed OM-SrvAdmin-Dell-Web-WINX64-8.3.0-1908_A00.EXE at a W2012S VM at that Host. I can open the web site for login, but when I try to connect to my ESXi HOST, I received this message: Failed login ... connection error.


When I saw that, I started to check some stuff, I ran: "esxcli software vib list" and saw:
Name Version Vendor Acceptance Level Install Date
----------------------------- ----------------------------------- ------ ---------------- ------------
...
OpenManage 8.3.0.ESXi600-0000 Dell PartnerSupported 2016-07-29
dell-configuration-vib 6.0-2A00 Dell PartnerSupported 2016-07-29
iSM 2.3.0.ESXi600-0000 Dell PartnerSupported 2016-07-29
...

Another thing very strange for me, is that I can't see any reading from the server sensors at web UI: HOST/.../ or Vsphere Client.
But, I can read a lot of the data from Idrac web page and ESXi SSH using "esxcli hardware ipmi sdr list".
Node-Sensor Description Entity-Instance Computed Reading Base Unit Raw Reading Timestamp/Comment Raw
----------- --------------------------------- --------------- ---------------- ----------- ----------- ------------------- ---
0.1 Processor 1 Temp 3.1 38 degrees C 166 2016-08-01T14:18:32
0.2 Processor 2 Temp 3.2 34 degrees C 162 2016-08-01T14:18:32
0.5 Power Supply 1 Temp 10.1 40 degrees C 168 2016-08-01T14:18:32
0.6 Power Supply 2 Temp 10.2 37 degrees C 165 2016-08-01T14:18:32
0.7 Power Supply 2 Ambient Temp 10.2 26 degrees C 154 2016-08-01T14:18:32
0.8 Power Supply 2 Ambient Temp 10.2 28 degrees C 156 2016-08-01T14:18:32
0.12 System Board 1 IOB Temp 7.1 44 degrees C 172 2016-08-01T14:18:32
0.14 Front Panel Board 1 Ambient Temp 12.1 16 degrees C 144 2016-08-01T14:18:32
0.13 System Board 1 Planar Temp 7.1 28 degrees C 156 2016-08-01T14:18:32
0.10 Memory Module 1 Temp 8.1 24 degrees C 152 2016-08-01T14:18:32
0.11 Memory Module 2 Temp 8.2 36 degrees C 164 2016-08-01T14:18:32
0.48 System Board 1 FAN MOD 1A RPM 7.1 2760 RPM 23 2016-08-01T14:18:32
0.49 System Board 1 FAN MOD 1B RPM 7.1 0 RPM 0 2016-08-01T14:18:32
0.50 System Board 1 FAN MOD 2A RPM 7.1 2760 RPM 23 2016-08-01T14:18:32
0.51 System Board 1 FAN MOD 2B RPM 7.1 0 RPM 0 2016-08-01T14:18:32
0.52 System Board 1 FAN MOD 3A RPM 7.1 2760 RPM 23 2016-08-01T14:18:32
0.53 System Board 1 FAN MOD 3B RPM 7.1 0 RPM 0 2016-08-01T14:18:32
0.54 System Board 1 FAN MOD 4A RPM 7.1 2760 RPM 23 2016-08-01T14:18:32
0.55 System Board 1 FAN MOD 4B RPM 7.1 0 RPM 0 2016-08-01T14:18:32
0.56 System Board 1 FAN MOD 5A RPM 7.1 2760 RPM 23 2016-08-01T14:18:32
0.57 System Board 1 FAN MOD 5B RPM 7.1 0 RPM 0 2016-08-01T14:18:32
0.148 Power Supply 1 Current 1 10.1 0.6 Amps 15 2016-08-01T14:18:32
0.149 Power Supply 2 Current 2 10.2 0.48 Amps 12 2016-08-01T14:18:32
0.150 Power Supply 1 Voltage 1 10.1 206 Volts 103 2016-08-01T14:18:32
0.151 Power Supply 2 Voltage 2 10.2 206 Volts 103 2016-08-01T14:18:32
0.152 System Board 1 System Level 7.1 220 Watts 22 2016-08-01T14:18:32


The server details are:
BIOS 2.3.0
Idrac 2.85 (Build 04)
Lifecycle Controller 1.7.5.4


Any kind of help in order to connect to OMSA ESXi Host is welcome!

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
Moderator
Moderator

RE: OMSA 8.3 @ ESXi 6.0 U2 @ R515 -> Can't login into OMSA web site at ESXi HOST.-

Jump to solution

That is the correct service. 

Thanks,
Josh Craig
Dell EMC Enterprise Support Services
Get support on Twitter @DellCaresPRO
0 Kudos
3 Replies
Moderator
Moderator

RE: OMSA 8.3 @ ESXi 6.0 U2 @ R515 -> Can't login into OMSA web site at ESXi HOST.-

Jump to solution

Did you reboot the host after the install? Are the OMSA services running? 

Thanks,
Josh Craig
Dell EMC Enterprise Support Services
Get support on Twitter @DellCaresPRO
0 Kudos
AVillar81
1 Copper

RE: OMSA 8.3 @ ESXi 6.0 U2 @ R515 -> Can't login into OMSA web site at ESXi HOST.-

Jump to solution

Yes, I rebooted. 

Started "CIM Server" and the issue was fixed. CIM Server is the right service for OMSA?

Thank you!

Moderator
Moderator

RE: OMSA 8.3 @ ESXi 6.0 U2 @ R515 -> Can't login into OMSA web site at ESXi HOST.-

Jump to solution

That is the correct service. 

Thanks,
Josh Craig
Dell EMC Enterprise Support Services
Get support on Twitter @DellCaresPRO
0 Kudos