chenw87
2 Bronze

Re: Block replication of iSCSI LUN between VSA's stuck at 66%

Thank you for taking the time to reproduce and collect the data. I have the logs and we'll investigate.

chenw87
2 Bronze

Re: Block replication of iSCSI LUN between VSA's stuck at 66%

Engineering isn't seeing any replication related activity in the logs

Can you provide some the exact steps you performed to reproduce the issue?

Can you also confirm these were collected after the SP went into service mode?

If the system is still available, can you enable SSH and check the following directories for any other logs/dumps?

/EMC/backend/service/data_collection

/EMC/backend/service/data_collection/cores

Thanks!

0 Kudos
CockneyUSA
2 Iron

Re: Block replication of iSCSI LUN between VSA's stuck at 66%

  1. The replication interfaces were created. OK.
  2. The connections between systems were setup.  OK & verified on both ends.
  3. Two different types of replication were tried multiple times
    1. Replicate NAS server. Failed.
    2. Replicate thin LUN. Failed.
  4. Failures always resulted in the Source VSA crashing and coming back up in service mode.
  5. Remedial actions did not repair Source VSA.  VSA had to be re-initialized. 
  6. Could not remove connections or interfaces on Destination VSA.  Sessions never show up on Destination VSA.

The logs I uploaded are from both VSAs, before and after the replication started.  Replication always hung at 66% before the crash.  I'll see if I can get to the logs/dumps you requested.

Alan

0 Kudos
chenw87
2 Bronze

Re: Block replication of iSCSI LUN between VSA's stuck at 66%

Thanks Alan. If you could upload the dumps from the /EMC/backend/service/data_collection/cores directory, that would be very helpful.

0 Kudos
chenw87
2 Bronze

Re: Block replication of iSCSI LUN between VSA's stuck at 66%

Can you also run the following command on your ESXi server and provide us with the output:

esxcli hardware cpu cpuid get -c 1

Thanks!

0 Kudos
CockneyUSA
2 Iron

Re: Block replication of iSCSI LUN between VSA's stuck at 66%

Working on it this afternoon.

Regards

Alan Warwick | Senior Storage Solutions Engineer

0 Kudos
CockneyUSA
2 Iron

Re: Block replication of iSCSI LUN between VSA's stuck at 66%

     Level         EAX         EBX         ECX         EDX

----------  ----------  ----------  ----------  ----------

0x00000000  0x0000000d  0x756e6547  0x6c65746e  0x49656e69

0x00000001  0x0001067a  0x01040800  0x040ce3bd  0xbfebfbff

0x80000000  0x80000008  0x00000000  0x00000000  0x00000000

0x80000001  0x00000000  0x00000000  0x00000001  0x20100800

0x80000008  0x00003026  0x00000000  0x00000000  0x00000000

0x8000000a  0x00000000  0x00000000  0x00000000  0x00000000

Logs uploading now

0 Kudos
Highlighted
chenw87
2 Bronze

Re: Block replication of iSCSI LUN between VSA's stuck at 66%

Thanks. Could you upload the dump to this new FTP site? The original one is set to expire soon:

https://ftp.emc.com/action/login?domain=ftp.emc.com&username=GrAsUcSam&password=09bAGQ0B90

0 Kudos
CockneyUSA
2 Iron

Re: Block replication of iSCSI LUN between VSA's stuck at 66%

Done

0 Kudos
chenw87
2 Bronze

Re: Block replication of iSCSI LUN between VSA's stuck at 66%

Got it, we'll continue investigating. We appreciate your time and effort on this.

0 Kudos