sara2016
2 Bronze

Unable to destroy the Storage Pool because it is Destroying

Hi

I made mistake.I have vnx5400.I created a pool on one of my DAEs.I wanted to disconnect DAE.I deleted pool but not LUNS.then disconnect DAE.Now in unisphere my pool shows "deleting" mode status and I can't delete it.please help me.

P.S:I tried to enter by advanced mode too but I can't delete storage pool.

Labels (1)
5 Replies
Korni
2 Bronze

Re: Unable to destroy the Storage Pool because it is Destroying

Hi ,

the correct order to dicsonnect a DAE (last on bus):

1. delete LUNs from Storagepool or migrate to other pool.

2. destroy Storagepool

3. disconnect DAE

4. If DAE is indicated as faulted (removed) powercycle the array.

Be sure that all Disks on the DAE are unbound before disconnecting .

Try to re-attach the DAE and follow the points above. Destroying a Pool can be a timeconsumption operation.

regards Lutz

0 Kudos
sara2016
2 Bronze

Re: Unable to destroy the Storage Pool because it is Destroying

thanks for your reply but I can't access to mentioned DAE.my question is how I can delete storage pool in case of DAE absence?

0 Kudos
Rainer_EMC
6 Indium

Re: Unable to destroy the Storage Pool because it is Destroying

You probably have to contact EMC support via a service request and have support clear it

0 Kudos
brettesinclair
4 Tellurium

Re: Unable to destroy the Storage Pool because it is Destroying

Bit of a long-shot, but I'd try restarting the management servers and then restarting each SP.

0 Kudos
m_makadmeh
3 Silver

Re: Unable to destroy the Storage Pool because it is Destroying

You probably need to contact EMC support.

You still can try the following CLI on the addressed Pool/LUNs... Could be helpful!

1) naviseccli -User admin -Scope 0 -h SPA storagepool lun -destroy -name lunName

2) naviseccli -User admin -Scope 0 -h SPA storagepool -destroy -name poolName

Restart the management servers.

https://SPA_IP/setup

https://SPB_IP/setup

Click on Restart Management Server (one at a time)

0 Kudos