optijohn
1 Nickel

OptiPlex 5050/Windows 10 Pro - MS Edge Problem...

Hi,

Trying to get to grips with the many errors I seem to be getting on my Optiplex 5050/Windows 10 combination… It seems that some of them are being reported by others on the net so obviously its a case of waiting and hoping MS will sort them out.  

One error I get which adversely affects my MS Reliability Monitor scoring is Application Error Event 1000 Task Category 100 relating to Microsoft Edge:-

Faulting application name: MicrosoftEdgeCP.exe, version: 11.0.15063.483, time stamp: 0x595f2577

Faulting module name: EdgeContent.dll, version: 11.0.15063.540, time stamp: 0x62a3e2bf

Exception code: 0xc0000409

Fault offset: 0x0000000000068441

Faulting process id: 0x558

Faulting application start time: 0x01d3175a6a92a561

Faulting application path: C:\Windows\SystemApps\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe\MicrosoftEdgeCP.exe

Faulting module path: C:\Windows\SystemApps\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe\EdgeContent.dll

Report Id: 3683f3aa-cf56-4115-a731-8bef84d954c8

Faulting package full name: Microsoft.MicrosoftEdge_40.15063.0.0_neutral__8wekyb3d8bbwe

Faulting package-relative application ID: ContentProcess

I didn’t initially like Edge but its grown on me so I’d like to continue using it if possible.  Anyone on here any ideas what’s happening?  I have Googled but results seem to revolve around Edge crashing, refusing to start etc.  Although Reliability Monitor reports Edge as having ‘stopped working’ it appears to work as intended and shows no signs of crashing…

Incidentally I’m running Windows 10 Pro 64 bit Version 1703 OS Build 15063.540

Thanks.

0 Kudos