shampoo77
1 Copper

Re: Windows 8 Driver Request Forum for Unsupported Systems

Latitude E4310 WIndows 8 64 bit: SD card not functioning properly. Driveletter shows but hangs, as is diskmanager.

PCI\VEN_1180&DEV_E822&REV_01

PCI\VEN_1180&DEV_E822

PCI\VEN_1180&CC_080500

PCI\VEN_1180&CC_0805

PCI\VEN_1180

PCI\CC_080500

PCI\CC_0805

It showed up under devicemanager as an SD card. It had windows drivers. Made a topic en.community.dell.com/.../19470859.aspx

Drivers replaced with RICOH_R5U24X_A04_R263985.exe. Waited half an hour. Rebooted whilst not finished. Laptop got  stuck and recovered :). Device is now under IDE ATA/ATAPI Controllers\Ricoh PCIe SD/MMC host controller but it reads SD cards again. Devicemanager pops up portable devices when inserted. Works!

0 Kudos
speedstep
6 Thallium

Re: Windows 8 Driver Request Forum for Unsupported Systems

My LATITUDE E6500 worked without error out of the box Clean install Windows 8.

2 Devices show up as !  one is Base System Device.   Latest INTEL Mobile Chipset 9.X.X fixed that.

The other Device is Broadcomm USH.   Really don't care if TPM (Fritz Chip) works Tried version after version of Dell Control Point and Security Suite to no avail.  A18 version DOES NOT WORK.


Report Unresolved Customer Service Issues
here

I do not work for Dell. I too am a user.

The forum is primarily user to user, with Dell employees moderating
Contact USA Technical Support






Get Support on Twitter @DellCaresPro

Latitude_E6400
1 Copper

Re: Windows 8 Driver Request Forum for Unsupported Systems

Just now I checked the device manager: There four have yellow exclamatory mark:

1.Broadcom USH

2. Dell wireless 5600

3. Intel (R) WiMAX link 5150

4. Network controller

Thank you 

0 Kudos
Philip_Yip
5 Iridium

Re: Windows 8 Driver Request Forum for Unsupported Systems

You will need install some Windows 7 drivers I think:

Intel 825xx Gigabyte Ethernet

Try from the Latitude E6530 Windows 8 Drivers:

http://downloads-us.dell.com/FOLDER00919845M/6

http://downloads-us.dell.com/FOLDER00920040M/5

Or Windows 7 driver for Latitude E6400 if the above fails (let me know if it pass/fails):

http://downloads-us.dell.com/FOLDER93581M/3

Intel WiMax Link 5150

Windows 7 driver:

http://downloads-us.dell.com/FOLDER98500M/2/R265603.exe

Dell Wireless 5600

Can try Windows 8 driver of the 5630 (again if it works, let me know):

http://downloads-us.dell.com/FOLDER00694063M/1

Windows 7 driver:

http://downloads-us.dell.com/comm/DELL_WIRELESS-5600--EVDO-HSP_A05_R253764.exe

Broadcom Unified Security Hub

The Broadcom USH you can try this, not sure if it will work but let me know:

http://downloads-us.dell.com/FOLDER00501084M/6/CV_WBF_Setup_Y2GT8_64bit_ZPE.exe

The Windows 7 driver A18 as mentioned by Speedstep above A18 doesn't work:

http://downloads-us.dell.com/FOLDER91162M/1/Dell_ControlPoint-Security-D_A18_R269916.exe

Was looking at Broadcom:

http://www.broadcom.com/support/security/

 

 

Dr Philip Yip
Tech Enthusiast and Author of the Unofficial Dell Windows Reinstallation Guide

Windows FAQs and OEM Downloads


#IDoNotWorkFor Dell
0 Kudos
MTroost
1 Copper

Re: Windows 8 Driver Request Forum for Unsupported Systems

Hi there,

I have a Vostro 3500 and I am quite amazed, that my system is not supported for Windows 8.

After running windows upgrade manager (which doesn't tell me that I'm going to have problems with my system) I'm not able to get a working driver for my intel hd graphics. Some programs tell me that they need an acceleration or Direct 3D. I tried to install the actual drivers published by intel for my graphic card and windows 8, but they won't let me install and say "System is not complying minimum requirements". I installed them without update manager afterwards but still Direct 3D and Open GL won't work. So please tell me when there will be a driver which solves my problem or if there is an existing software solution.

Everything else works fine with Windows 8 (as far as I could see until now) 

BR 

0 Kudos
speedstep
6 Thallium

Re: Windows 8 Driver Request Forum for Unsupported Systems

Found the 64 bit  Broadcomm Unified Security Hub Driver for my E6500.

htttp:/ftp.us.dell.com/control%20Point/

 10/9/2009 10:49 AM    381678272 DELL_CONTROLPOINT-CONNECTION_A11_R207458.exe 32 BIT
10/9/2009 10:41 AM    392050448 DELL_CONTROLPOINT-CONNECTION_A11_R207459.exe  64 BIT

Broadcomm USH  run as admin  compatibility  Vista SP2

 

 

 

 


Report Unresolved Customer Service Issues
here

I do not work for Dell. I too am a user.

The forum is primarily user to user, with Dell employees moderating
Contact USA Technical Support






Get Support on Twitter @DellCaresPro

0 Kudos
Latitude_E6400
1 Copper

Re: Windows 8 Driver Request Forum for Unsupported Systems

Hello friend,

Thank you very much for your response,

Out of the above drivers mentioned, only Broadcom USH got successfully installed. Rest of other were unsuccessful. The message says that "No Intel drivers found on your computer" etc.

Please let me know if there are any other options,

Thank you,

Kind regards,

0 Kudos
Philip_Yip
5 Iridium

Re: Windows 8 Driver Request Forum for Unsupported Systems

Even the Windows 7 drivers didn't work?

For the WiMax 5150 try Intel directly:

http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&ProdId=2957&DwnldID=21560&ProductFamily=Wirel...

 

Dr Philip Yip
Tech Enthusiast and Author of the Unofficial Dell Windows Reinstallation Guide

Windows FAQs and OEM Downloads


#IDoNotWorkFor Dell
0 Kudos
speedstep
6 Thallium

Re: Windows 8 Driver Request Forum for Unsupported Systems

I updated my previous post.  The vista Drivers worked fine for My E6500.  The Broadcomm USH driver was the missing piece.


Report Unresolved Customer Service Issues
here

I do not work for Dell. I too am a user.

The forum is primarily user to user, with Dell employees moderating
Contact USA Technical Support






Get Support on Twitter @DellCaresPro

rbrusca
1 Copper

Re: Windows 8 Driver Request Forum for Unsupported Systems

I just installed Windows 8 Pro 64 bit on my Dell XPS L501X. At the same time I installed a new Crucial CRM4256SSD 256GB m4 Solid State Drive. Everything seems to be working OK. There is only one unknown device. Here are the details:

ACPI\VEN_SMO&DEV_8800

ACPI\SMO8800

*SMO8800

Can you tell me what this is and what driver should be installed? Thank you.

0 Kudos