mggonzalez
1 Copper

Error after replacing HDD with SSD

Hello all


I'm trying to install factory defaults with a brand new SSD but I'm getting the following error:

Error 0x4001001300001002

If the problem persists, please contact Dell support.

I tried using Dell DVDs and it won't read disc #2 (burned it 3 times already) so I got a flashdrive and was using it when it gave me the above error. Run diags, no issues found.

Anyone knows how to fix this?

Much appreciated!

0 Kudos
4 Replies

RE: Error after replacing HDD with SSD

Hi Mggonzalez,

Thank you for writing to us!

We would need a few details from you ,

If it is NVME SSD and the chipset that is being used is Skylake ?

Also provide us with the service tag to the system via private message.

Thanks

Robin

DELL-Robin D
Social Media Support
#IWork4Dell

mggonzalez
1 Copper

RE: Error after replacing HDD with SSD

Hello Robin, thanks for replying. I can't find a link to send you a private message.

My ST is 8hnb342

I'm installing a kingston Model SV300S37A 120GB

0 Kudos
Philip_Yip
6 Indium

RE: Error after replacing HDD with SSD

From here:

http://en.community.dell.com/support-forums/laptop/f/3518/t/19492011

Error  0x4001001300001002 means the encrypted Recovery partition was Cloned and is not going to factory restore because the cloning did not get readable data.  

Its time for you to Clean Install Windows 10 TH2:

http://dellwindowsreinstallationguide.com/download-windows-10-oem-and-retail-iso/

https://www.youtube.com/playlist?list=PL1RkaknDn7v-Ucth4gt0U3BHVSY7oNkWr

Dr Philip Yip
Tech Enthusiast and Author of the Unofficial Dell Windows Reinstallation Guide

Windows FAQs and OEM Downloads


#IDoNotWorkFor Dell
0 Kudos
mggonzalez
1 Copper

RE: Error after replacing HDD with SSD

Thanks Philip

I really do not wish to install Windows 10. Is there any way to decrypt the Recovery partition?

0 Kudos