Highlighted
kerkibee
1 Nickel

Error 1920.Service Wyse PocketCloud (WysePocketCloud) failed to start.

Error 1920.Service Wyse PocketCloud (WysePocketCloud) failed to start.

Having trouble installing WindowsCompanion on Win7 Ultimate. The installer stops with the error above when it tries to start the Wyse PocketCloud service (it starts then stops instantly).

Read through the support messages and tried what they suggested:
* enabled RDP
* allowed RDP through firewall
* added current user to Administrator group (<-triple checked this one)
* run installer as administrator
* set compatibility mode to run as administrator
* rebooted computer
* downloaded latest WindowsCompanion v2.1.11 installer

Setup Log indicates that service can't start:
StartServices: Service: Wyse PocketCloud
Error 1920.Service Wyse PocketCloud (WysePocketCloud) failed to start. Verify that you have sufficient privileges to start system services.
MSI (s) (38:C4) [01:43:36:366]: I/O on thread 5728 could not be cancelled. Error: 1168
MSI (s) (38:C4) [01:43:36:366]: I/O on thread 6648 could not be cancelled. Error: 1168
MSI (s) (38:C4) [01:43:36:366]: I/O on thread 1084 could not be cancelled. Error: 1168
MSI (s) (38:C4) [01:43:36:366]: I/O on thread 3740 could not be cancelled. Error: 1168
MSI (s) (38:C4) [01:43:36:366]: I/O on thread 5528 could not be cancelled. Error: 1168
MSI (s) (38:C4) [01:43:36:366]: I/O on thread 4276 could not be cancelled. Error: 1168
MSI (s) (38:9C) [01:43:36:367]: Product: PocketCloud Windows Companion -- Error 1920.Service Wyse PocketCloud (WysePocketCloud) failed to start. Verify that you have sufficient privileges to start system services.

Windows Event Viewer indicates the same:
+ System

- Provider

[ Name] MsiInstaller

- EventID 11920

[ Qualifiers] 0

Level 2

Task 0

Keywords 0x80000000000000

- TimeCreated

[ SystemTime] 2011-03-20T17:43:36.000000000Z

EventRecordID 69745

Channel Application

Computer xxx
- Security

[ UserID] xxx


- EventData

Product: PocketCloud Windows Companion -- Error 1920.Service Wyse PocketCloud (WysePocketCloud) failed to start. Verify that you have sufficient privileges to start system services.
(NULL)
(NULL)
(NULL)
(NULL)
(NULL)

7B46453442394333422D444544332D343932332D413735412D 3943394432313239444231367D


--------------------------------------------------------------------------------

Binary data:


In Words

0000: 3445467B 33433942 45442D42 342D3344
0008: 2D333239 41353741 3943392D 32313244
0010: 31424439 7D36


In Bytes

0000: 7B 46 45 34 42 39 43 33 {FE4B9C3
0008: 42 2D 44 45 44 33 2D 34 B-DED3-4
0010: 39 32 33 2D 41 37 35 41 923-A75A
0018: 2D 39 43 39 44 32 31 32 -9C9D212
0020: 39 44 42 31 36 7D 9DB16}

Any help would be much appreciated.

-a

0 Kudos
19 Replies
Suchitha
4 Tellurium

RE: Error 1920.Service Wyse PocketCloud (WysePocketCloud) failed to start.

Hi atenhehco, I have forwarded the information to the developer. Meanwhile Are you running any antivirus software?
Can you please provide us any details on that.

Thank you!


Wyse PocketCloud Team

0 Kudos
kerkibee
1 Nickel

RE: Error 1920.Service Wyse PocketCloud (WysePocketCloud) failed to start.

Quote Originally Posted by Suchitha View Post

Hi atenhehco, I have forwarded the information to the developer. Meanwhile Are you running any antivirus software?
Can you please provide us any details on that.

Thank you!
 
 
Hi Suchitha,

I'm running MS Security Essentials. I've tried disabling that too. No luck yet.

Alvin
0 Kudos
Sarun-2015
2 Iron

RE: Error 1920.Service Wyse PocketCloud (WysePocketCloud) failed to start.

Can you verify the following
1. Go to "Control panel->Administrative Tools->Services->Wyse PocketCloud" entry is available.
2. If it is available. Right click and try to start the service.




Wyse PocketCloud Team

0 Kudos
kerkibee
1 Nickel

RE: Error 1920.Service Wyse PocketCloud (WysePocketCloud) failed to start.

Quote Originally Posted by sarun View Post

Can you verify the following
1. Go to "Control panel->Administrative Tools->Services->Wyse PocketCloud" entry is available.
2. If it is available. Right click and try to start the service.
The entry is not available because the installer removes it when it fails to start the service during the installation.

During the installation, the service entry is there but when you try to start it, it stops immediately.
0 Kudos
Sarun-2015
2 Iron

RE: Error 1920.Service Wyse PocketCloud (WysePocketCloud) failed to start.

I have send a private message to request for more information. Please check your forum inbox.


Wyse PocketCloud Team

0 Kudos
GregO-2015
1 Copper

RE: Error 1920.Service Wyse PocketCloud (WysePocketCloud) failed to start.

Was a fix ever found for this issue? I have a Windows XP SP3 box that has the exact same issue. I was just upgrading to the latest release (2.2.0). Tried installing with AV off, no go, Uninstalled everything, cleaned leftover registry entries, rebooted, disabled AV, ran installer again & same result. All XP patches up to date. Worked fine till now.

0 Kudos
Suchitha
4 Tellurium

RE: Error 1920.Service Wyse PocketCloud (WysePocketCloud) failed to start.

Hi gregO ,
Our windows expert will be looking into this soon.
Thanks!






Wyse PocketCloud Team

0 Kudos
Sarun-2015
2 Iron

RE: Error 1920.Service Wyse PocketCloud (WysePocketCloud) failed to start.

Is your computer user part of a domain(Active Directory)? Can you check whether beow link helps you

http://support.microsoft.com/kb/883320





Wyse PocketCloud Team

0 Kudos
GregO-2015
1 Copper

RE: Error 1920.Service Wyse PocketCloud (WysePocketCloud) failed to start.

Thanks for the quick response. The computer is a stand-alone unit, not part of a domain. I believe I have solved the problem however. It looks like my .Net framework was somewhat corrupted as it showed problems in another application as well. I completely removed and re-installed all .Net versions and the installer was then able to complete properly. I also found it was very important to install the .Net versions in a specific order, not relying on .Net 3.5 SP1 to install the 2.0 & 2.0SP2 framework. I used that method at first and it didn't work, but when I re-installed the .Net versions as stand-alone 1.1, then 2.0SP2, then 3.0, and lastly 3.5SP1 it all worked again. Not sure why this is so critical, but it affects numerous applications that use the .Net framework throughout. Thanks again.

0 Kudos