GodOfLions
1 Copper

Using C10LE with WTOS7 as a Kiosk

Using C10LE with WTOS7 as a Kiosk

I have a Wyse C10LE with WTOS 7 on it, and we were interested in having be setup as a simple Kiosk. 
A user would turn on the Wyse C10LE if it was off, and it would start up and open a Basic Lockdown desktop on our Citrix XenDesktop. No username or password is required by the user to enter.

We have other C10LE clients out there so I do not want to make changes to our wnos.ini file, so I was looking into what I can do with the mac.ini file, or more correctly the <macaddress>(no extension) file.

Our PnLiteServer is set by DHCP options.

Here is the wnos.ini file:
---Begin wnos.ini---
autoload=2
DomainList=<domain>
DisableDomain=yes
TimeZone='GMT - 05:00' ManualOverride=yes Daylight=yes Start=030207 End=110107 \
TimeZoneName="Eastern Standard Time" DayLightName="Eastern Daylight Time"
AdminMode=yes Admin-Username=xxx Admin-Password=xxxx
Privilege=None HideSysInfo=Yes
AutoSignOff=yes Shutdown=no reboot=yes
include=$mac
---End wnos.ini---

My first mac.ini file was this:
---Begin mac.ini---
TerminalName="TC-Kiosk-0001" Reboot=yes
SignOn=No DisableGuest=yes

Connect=ICA \
BrowserIP=<serverName> \
Application="XenDesktop:Kiosk Desktop" \
Description="Kiosk Desktop" \
FullScreen=yes \
AutoConnect=yes \
Username-enc=xxxx \
Password-enc=xxxx \
Domain=<domain>
---End mac.ini---

I restart the C10LE and I get "ICA[XendDesktop:Kiosk Desktop]: Connection timed out"

the wtos_log.txt has the following entries:
---begin wtos_log.txt---
ICA: Connecting to "XenDesktop:Kiosk Desktop" ...
DNS/WINS can't resolve [XenDesktop:Kiosk Desktop]
socket connect: Connection timed out
ICA[XenDesktop:Kiosk Desktop]: Connection timed out
---End wtos_log.txt---

so as a test I changed the SignOn value to yes in the mac.ini file, and restarted the C10Le. This time I get the log on screen, where I type in the username and password. I get the same "ICA[XendDesktop:Kiosk Desktop]: Connection timed out" but I now get the menu of two choices, both are listed as "Kiosk Desktop".

The difference in the settings between the two are in the Application Name as Logon fields:
Entry 1 - Connection - Application Name = "XenDesktop:Kiosk Desktop"
Entry 1 - Logon - Logon Username = <Unecrypted username>
Entry 1 - Logon - Password = ****
Entry 1 - Logon - Domain Name = <DomainName>

Entry 2 - Connection - Application Name = "XenDesktop:Kiosk Desktop $S1-1"
Entry 2 - Logon - Logon Username = $UN
Entry 2 - Logon - Password = ****
Entry 2 - Logon - Domain Name = $DN

When I select Entry 1 I get the same time out error, but when I click Entry 2 it logs me into the Kiosk Desktop.

Based on that I changed the mac.ini to the following:
---Begin mac.ini---
TerminalName="TC-Kiosk-0001" Reboot=yes
SignOn=No DisableGuest=yes

Connect=ICA \
BrowserIP=<serverName> \
Application="XenDesktop:Kiosk Desktop $S1-1" \
Description="Kiosk Desktop" \
FullScreen=yes \
AutoConnect=yes \
Username-enc=xxxx \
Password-enc=xxxx \
Domain=<domain>
---End mac.ini---

Restarted the C10LE, and now I get the same time out error message with the new Application name.

So any thoughts on what I might be doing incorrectly?

0 Kudos
2 Replies
DaFishe
2 Bronze

RE: Using C10LE with WTOS7 as a Kiosk

with XenDesktop your only option is to login to the DDC.
don't try using the custom ICA connections. (that would be for a XenApp environment instead)
so instead use the INI file like this.


SignOn=Yes 
AutoSignoff=YES Reboot=yes
defaultuser=Username
Password=Password
domainlist=DOmainname
PnliteServer=http://CitrixDDC/Citrix/PNAgent/config.xml;

if you have just one desktop assigned to that user.. then it should autostart that desktop. when they close the desktop it should logout and reboot and log back in again.

0 Kudos
Highlighted
GodOfLions
1 Copper

RE: Using C10LE with WTOS7 as a Kiosk

Solved

Thank you for the insight, with that information I was able to get the kiosk up and running. The following is my mac.ini file for the specific C10LE that now works as a kiosk:

---Begin mac.ini---
TerminalName="TC-KIOSK-0001" reboot=yes
SignOn=Yes DisableGuest=yes
EnableLocal=no HideDefault=yes
AutoSignOff=Yes Reboot=Yes
defaultUser=<username>
Password=xxxx encrypt=yes
DomainList=<Domain>
PnLiteServer=http://<pnliteServer>/Citrix/Pnagent/config.xml \
AutoConnectList="XenDesktop:Kiosk Desktop $S1-1"
---End mac.ini---

I used the AutoConnectList option just to make sure it gets the specific Kiosk option, so I can use the same account to test other possible Kiosk desktops on the virtual system.

I'm still not sure why the $S1-1 has to be at the end of the AutoConnectList part, since I'd have no idea where to find that outside of the Wyse C10LE itself.

thanks a lot for the help on this.

0 Kudos