Highlighted
2 Bronze

No sound on Remote Desktop for Win XPe client (V90L) with Win 7 host

No sound on Remote Desktop for Win XPe client (V90L) with Win 7 host

I have a desktop computer running Windows 7 and a thin client (Wyse V90L) running Win XP Embedded. I am using Remote Desktop to log into my desktop computer running Windows 7. The problem is that despite having set up Remote Desktop on the client to 'Play on this Computer', no audio plays. When I click on the volume control, there is no slider and instead the message 'no audio device is installed' is displayed. If I choose to leave sound at my desktop, then it functions as expected.

The client plays its own sounds just fine.

Any ideas to try? Thanks a lot.

Host/"server" specs in signature:

 

 



OS: Win 7 64-bit
Mainboard: Gigabyte GA 790FXTA-UD5
CPU: AMD Phenom II 965 X4
RAM: OCZ Black Ed 2x2GB DDR3-1600
Graphics: Sapphire HD 5770 1GB GDDR5
DVDRW : LG-GSA-4167B
Sys Drive: OCZ Vertex 2, 60 GB
Data Drives:
PSU: Thermaltake 705w / 700W +3.3V 30A = +5V 28A = 4x +12V 18A
------
Wyse V90L

0 Kudos
2 Replies
Highlighted
2 Bronze

RE: No sound on Remote Desktop for Win XPe client (V90L) with Win 7 host

Even I don't get the audio from the remote desktop which I use from my pc. I think its not possible.

0 Kudos
Highlighted
3 Cadmium

RE: No sound on Remote Desktop for Win XPe client (V90L) with Win 7 host

Naitik,
Not all Windows 7 are alike and not all functions are available. You may need to have Windows 7 Enterprise or Ultimate to get sound remotely, or update the RDP client on the V90L (you can try getting it from microsoft)

 

 

 


Roger Montalvo 
Visit our Dell Wyse Thin Client Knowledge Base and Manuals web site at www.wyse.com/KB
Visit our Dell Wyse PocketCloud Knowledge Base and Manuals web site at http://pocketcloudsupport.wyse.com/forums
[SIGPIC][/SIGPIC]

0 Kudos