2 Bronze

D6000+XPS13 Ethernet not working (most of the time)

Jump to solution

I have connected Dell's D6000 USB-c hub to my XPS13 (9300).

USB ports used for keyboard and mouse work fine, display works fine but the ethernet connection hardly ever works. Any suggestions what to do to get it working?

- I installed the Displaylink drivers from displaylink.com (and not from the Dell driver pages because it seems displaylink.com has more recent drivers April/2020 compared to Dell June/2019.

- Also did not do the firmware update from the Dell pages as this from date June/2019, so I assume that is also old news and my D6000 probably has the latest firmware?

 

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
7 Gold

Re: D6000+XPS13 Ethernet not working (most of the time)

Jump to solution

@Roland10pont   If it would be an option, consider returning the D6000 and getting a WD19 or WD19TB instead, depending on the display setup you’re trying to run. The D6000’s reliance on DisplayLink makes it a poor dock choice overall, especially on systems like yours that supports Thunderbolt 3 and can therefore run your desired setup from a “native GPU” dock. More details in the post of mine that’s marked as the answer in this thread.

Also read through =
How to troubleshoot Performance, Display, Network issues with Dell Universal Dock D6000

View solution in original post

0 Kudos
4 Replies
2 Iron

Re: D6000+XPS13 Ethernet not working (most of the time)

Jump to solution

@Roland10pont Definitely worth updating the firmware to A03. No guarantee your dock will have the latest even though you bought it recently.

Re: ethernet; there are some FAQs here which may help https://support.displaylink.com/

0 Kudos
7 Gold

Re: D6000+XPS13 Ethernet not working (most of the time)

Jump to solution

@Roland10pont   If it would be an option, consider returning the D6000 and getting a WD19 or WD19TB instead, depending on the display setup you’re trying to run. The D6000’s reliance on DisplayLink makes it a poor dock choice overall, especially on systems like yours that supports Thunderbolt 3 and can therefore run your desired setup from a “native GPU” dock. More details in the post of mine that’s marked as the answer in this thread.

Also read through =
How to troubleshoot Performance, Display, Network issues with Dell Universal Dock D6000

View solution in original post

0 Kudos
2 Bronze

Re: D6000+XPS13 Ethernet not working (most of the time)

Jump to solution

@jphughan I have been kicking myself after reading your excellent post on this topic. Unfortunately I already purchased the hub (and now I know why it was that much discounted).

 

0 Kudos
1 Copper

Re: D6000+XPS13 Ethernet not working (most of the time)

Jump to solution

Have you managed to find a solution??

I have the same issue.

0 Kudos