ikarirei
1 Copper

Alienware X51 sound problem

I bought my X51 last year and then upgraded the OS to windows 8 by myself.

I updated the bios and drivers accordingly , the audio worked fine at first BUT when I bought a new Sony TV monitor (KDL-22EX520) recently and started hooking it up to the computer using HDMI cable instead of DVI cable + audio cable, the sound would cut out randomly. For example, I play a song in Itunes and pause it for a minute, I replay again and then NO SOUND!!! Each time I have to log out and log in again to get the sound back and it is really annoying.

Is it a driver problem or anything related to the graphics card GTX555? Please help.

0 Kudos
Moderator
Moderator

RE: Alienware X51 sound problem

Hi ikarirei,

I
would suggest you to update the BIOS, chipset, audio and video card drivers using the links below in sequence to check if it fixes the issue.

BIOS                      : http://dell.to/1dNIBk6

Chipset                 : http://dell.to/1eLRJbU

Chipset 2              : http://dell.to/1ftOlnd

Audio                    : http://dell.to/192sboy

Video                    : http://dell.to/1h7MT5v

Also, please check with known good HDMI cable if the issue reoccurs.

 

Please let me know if this helps.

0 Kudos

RE: Alienware X51 sound problem

Be sure to have the correct audio settings as well. We wrote an article to deal with these type of issues.

Pablo R.
Dell | Alienware Technical Support Alienware Arena
Opening your case and/or replacing parts yourself does not void your warranty!
YouTube Logo Check out our disassemble videos on YouTube
If you need extra assistance please use Facebook Logo Twitter Logo, I can't always reply to PM's

0 Kudos