PineValley
6 Indium

Re: Dell 4700 dual monitors

The video card is a nvidia MX 4000 for PCI slot. When I installed the card the computer did not recognize it and when trying to install the driver it could not locate the card. Yes one monitor was working correctly

In Device Manager under Display Adapters it shows - Intel(R) 82915G/GV/910GL  twice???

Then under Properties showing

One having PCI bus 0, device 2, function 0

The other PCI bus0, device 2, function 1

When I disabled The Intel(R)82915G/GV/910GL  the one having PCI bus 0, device 2, function 0 the the nvidia card showed up in Device Manager and the driver for the GeForce MX 4000 installed.

In the Display Control Panel > Settings it showed display 1 & 2, where you'd drag the monitor to match the physical arrangement of your monitors. And the Extend my Windows desktop onto this monitor was active. But the second monitor would not respond. Also the nvidia never showed in the control panel Settings, both Intel(R) did though.

I restarted only to have a terrible time getting the BIOS back functioning. Thought I lost the computer. The strange thing is once I got the computer back running with the nvidia card and driver removed. The Display Control Panel under Settings still shows two monitors to drag in place. It also showed that before I even started this whole process.

I think it has something to do with the two Intel(R) in the Device Manager -  Display Adapters

I've giving up on this project unless you may happen to have a solution. The computer has a 3.40 cpu with 2 GB of ram and runs well so I might as well leave it as is. The BIOS took me some work to get back.

0 Kudos