Wheels496
1 Nickel

Windows explorer has stopped working-even after reinstall

Hello

I have a studio xps8100, purchased around April 2010 in the UK.  Over the last 3 weeks, I have been getting the "Windows explorer has stopped working" error message frequently.  So far there is no pattern of occurrence for this, even occurring when I'm doing nothing with my PC.  I will post full details of the error message at the end of this post.

 

I've obviously done Internet searches, ran virus scans (AVG free was installed).

 

anyway, last night I decided the nuclear option-clean install of Windows 7.  Windows 7 was installed by the early hours of this morning.  Throughout today I've been doing numerous Windows and office 2010 updates-don't even have AVG free installed yet.  However, after some of these windows or office updates, the Windows explorer passed stopped working error has returned!

 

Any advice or suggestions?

Thanks

Problem signature:
  Problem Event Name: APPCRASH
  Application Name: Explorer.EXE
  Application Version: 6.1.7601.17567
  Application Timestamp: 4d672ee4
  Fault Module Name: imapi2fs.dll
  Fault Module Version: 6.1.7601.17514
  Fault Module Timestamp: 4ce7c6bf
  Exception Code: c0000005
  Exception Offset: 0000000000024ad4
  OS Version: 6.1.7601.2.1.0.768.3
  Locale ID: 1033
  Additional Information 1: 5fc4
  Additional Information 2: 5fc47aa28606ce4ac076f6260e71fd17
  Additional Information 3: 3e4f
  Additional Information 4: 3e4f9b60928e7d8ae4a87c1588dbbd0d

0 Kudos