mattwilli18's Posts

mattwilli18's Posts

Well now I am embarrassed. As I tried the BIOS updates, different drivers, pc's, etc. it wound up being that the new drive is slightly smaller than the old and using the mounting hardware does not al... See more...
Well now I am embarrassed. As I tried the BIOS updates, different drivers, pc's, etc. it wound up being that the new drive is slightly smaller than the old and using the mounting hardware does not align the drive with the SATA connectors, although it felt like it did (cant really see it to confirm). I have the drive plugged in without the mounting hardware and it is seeing the drive fine. Thanks all for the information! Now i just need to figure out how to mount this drive without it sticking out.
BIOS update was completed to A14 (what was available on the Dell support site), unfortuantely I still cannot access the drive and am getting the same error message. The drive is only 250 GB, so it sh... See more...
BIOS update was completed to A14 (what was available on the Dell support site), unfortuantely I still cannot access the drive and am getting the same error message. The drive is only 250 GB, so it should not cross the threshold listed earlier.
Thank you for the information. So i would assume I would need to do this from the previous Hard Drive I have where I can boot into windows and perform the BIOS update?
Hi all,   I am attempting to install Win7 in an Inspiron 1545 with a new SATA hard drive that was purchased. When i insert the drive, I get "Internal Hard Disk Drive Not Found." I have verified t... See more...
Hi all,   I am attempting to install Win7 in an Inspiron 1545 with a new SATA hard drive that was purchased. When i insert the drive, I get "Internal Hard Disk Drive Not Found." I have verified the drive is not showing in the BIOS, I've already attempted to reseat the drive several times. In addition, I've attempted to load the chipset drivers, SATA drivers, etc from Dells website, the drive still does not show in the OS install when booting to DVD or in bios. I dont believe it to be an issue with the new drive, as I plugged the new drive into another model Dell laptop and it recognizes the drive fine in BIOS, also I can still boot to the previous hard drive in this laptop without issue when i plug it back in. Is there a specific driver, etc that I need to use for the drive to be recognized or other thoughts people have?