osalnins's Posts

osalnins's Posts

Hello dear subscribers, Does PERC 2/Si require its own DMA channel; and if so, how do I make sure it is being used under Win NT 4?   Many thanks, Oscar
Thanks Gary! I discovered that this appears to be a normal behaviour of the Disk Administrator in NT4, since it locks up during the initialization regardless of the presence or absence of the ATA R... See more...
Thanks Gary! I discovered that this appears to be a normal behaviour of the Disk Administrator in NT4, since it locks up during the initialization regardless of the presence or absence of the ATA RAID card. As for the IRQ sharing: do you know how can I force the ATA RAID card to use different IRQ? IRQs 2, 7, 9, 13, and 15 appear to be free (in NT4 they are all used by MPS 1.4 - APIC platform, including IRQ 14, which is being shared). I'm aware of the RCU, which can be used for assigning IRQs to the specific PCI slots. Though, when I tried to assign IRQ 15 to the PCI slot occupied by the ATA RAID card, it wasn't listed as available in RCU. I haven't tried the rest of the "free" IRQs as I was unsure whether they were already occupied or not. Thanks, Oscar.
Hello dear readers, I tried to install an Adaptec 1200A ATA RAID cotroller into my PE 2400. Everything went seemingly fine: BIOS recognized the card, and Windows NT (4.0 SP6a) was able to recognize... See more...
Hello dear readers, I tried to install an Adaptec 1200A ATA RAID cotroller into my PE 2400. Everything went seemingly fine: BIOS recognized the card, and Windows NT (4.0 SP6a) was able to recognize the new harddisk with drivers installed. One thing worries me though. After the addition of the card everytime the Disk Administrator is initializing the whole system locks up for a few moments. When the Disk Administrator has completed its initialization, the system becomes responsive again. I've also noticed that the ATA RAID card is sharing an IRQ with PERC 2/Si. Could this be the culprit, or maybe the fact that I have disabled and just powered off a tape drive that was previously present in the system? Another thing to mention is that when I tried to copy a large file from the PERC drive to the ATA drive no lock-up occured whatsoever. Many thanks.