|

Blade server: gedeelde infrastructuur

Dell PowerEdge bladeservers: prestaties, efficiëntie, veelzijdigheid

Meer rekenkracht met minder ruimte en minder energieverbruik. Bladeservers kunnen essentiële elementen zijn om de steeds stijgende energiekosten te beperken en milieuvriendelijke IT-initiatieven te implementeren.

Bovendien hebben ze op servers en chassis gebaseerde redundanties voor hoge betrouwbaarheid, omdat ze een integraal component van de gedeelde infrastructuur zijn. PowerEdge blades profiteren van talrijke ventilatoren en voedingen, uitvalbestendige hypervisors en foutbestendig geheugen. Ook bevatten ze redundant geïntegreerd beheer, opties voor hot-swappable en fouttolerante schijven en compatibiliteit met maximaal drie redundante (en geconvergeerde) I/O-switchnetwerken.

De blades helpen u ook bij het volgende:

Workloads versnellen
PowerEdge bladeservers zijn ontworpen met een nauwkeurig uitgebalanceerd geheugen en opties voor I/O en interne storage om prestaties van workloads te optimaliseren. Next-generation PowerEdge bladeservers helpen u virtualisatie-omgevingen te verbeteren, applicaties te versnellen en de capaciteit van High-Performance Computing te vergroten. Met compacte ontwerpen, opties voor flexibele, interne Flash storage (inclusief Fluid Cache for SAN) en de nieuwste Intel processoren, helpen we u om meer gedaan te krijgen in minder tijd.

Efficiënt beheren
PowerEdge bladeservers bieden u het voordeel van ons innovatief beheer zonder agents op basis van onze intelligente en krachtige iDRAC (geïntegreerde Dell Remote Access Controller) — met Lifecycle Controller — geïntegreerd in elke server. Met onze mogelijkheden voor systeembeheer kunt u servers eenvoudiger implementeren, bewaken, beheren en onderhouden gedurende de gehele levenscyclus, met veel meer automatisering en gebruiksgemak.

Ook maken onze next-generation bladeservers systeembeheer eenvoudiger dan ooit tevoren, met functies zoals:
  • Zero-touch implementatie waarmee vooraf gedefinieerde configuratie-instellingen automatisch worden opgehaald en worden toegepast op bare-metal servers
  • iDRAC Direct voor snelle, lokale serverimplementaties
  • OpenManage Mobile voor 24 uur per dag toegang via uw mobiele apparaat
Flexibel schalen
Met PowerEdge bladeservers kunt u meerdere generaties of soorten processoren implementeren binnen een infrastructuur met dezelfde density, energieverbruik en koeling. Met de brede reeks opties voor prestaties en configuratie hebt u bovendien de flexibiliteit om de servers te kiezen die zijn geoptimaliseerd voor uw specifieke IT-activiteiten en applicaties. Onze schaalbare ontwerpen groeien mee met de behoeften van uw bedrijf en bieden u de prestaties, efficiëntie en veelzijdigheid die worden vereist in de toekomstgerichte datacenters van vandaag.
 
Meer informatie over onze portfolio met PowerEdge bladeservers vindt u hier. Als u meer wilt weten over de bladeservers die bij uw onderneming passen, kunt u natuurlijk ook contact opnemen met een Dell expert.
Vraag een Dell Expert
Online adviseur
IT-infrastructuur Whitepaper