|

Wederverkoop en recycling van IT-bedrijfsmiddelen

Wederverkoop en recycling van IT-bedrijfsmiddelen

Wij zorgen voor het oude, zodat u zich kunt richten op het nieuwe

 

Aan het einde van de levenscyclus, wanneer een systeem overbodig wordt of nieuwe omstandigheden voor verandering zorgen, kunnen wij u helpen bij het optimaliseren van de nieuwe cyclus. Sommige systemen moeten worden vervangen. Andere systemen kunnen blijven.

En dan moet u natuurlijk rekening houden met de beveiliging van de data en privacy. Van persoonlijke financiële informatie tot zeer vertrouwelijke medische dossiers; de informatie op zakelijke servers, desktops en laptops bevat gevoelige en bedrijfseigen data die niet in de verkeerde handen moeten kunnen vallen.

We helpen u bij het verwijderen van overtollige hardware en het voldoen aan de lokale regelgeving op een milieuverantwoorde manier. We helpen u bij het beveiligen van gevoelige data door tags en labels van de apparaten te verwijderen. We verwijderen* bovendien de data op het apparaat volgens de standaard NIST SP 800-88. In het geval van niet-werkende apparaten, vernietigen we het apparaat om te voorkomen dat de data worden hersteld.

Ga naar deze pagina voor meer informatie over hoe u kunt voldoen aan de Europese Richtlijn betreffende afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA) (in het Engels).
Oplossingen voor databeveiliging en verantwoordelijkheid voor het milieu

Recycling IT-bedrijfsmiddelen                          
Voor apparatuur zonder herverkoopwaarde raden we recycling van IT-bedrijfsmiddelen aan. Dell helpt u te voldoen aan milieuvoorschriften en juridische regelgeving door uw gebruikte apparatuur correct voor u af te voeren op een manier die voldoet aan de lokale wet- en regelgeving.

Wederverkoop

Als u uw gebruikte technologie wilt wederverkopen, versturen we uw systemen naar een van onze locaties, waar we de waarde ervan bepalen. Apparatuur zonder restwaarde zal worden gerecycled. Wat betreft de databeveiliging, kunt u kiezen of de data op de systemen die in aanmerking komen voor wederverkoop, op locatie of buiten de locatie worden verwijderd.

Retour IT-bedrijfsmiddelen naar leasegever

Als u systemen heeft geleased die het einde van hun levensduur hebben bereikt, kunnen we de logistiek en verwerking van uw apparatuur ter retournering voor lease voor u verzorgen. U kunt de retouroptie kiezen die het beste bij uw bedrijf past:

• Alleen vervoer — We komen naar uw locatie pakken uw apparatuur in en sturen het terug naar uw leasebedrijf 
• offsite datawissing — We komen naar uw locatie pakken uw apparatuur in en sturen het naar onze verwerkingslocatie, waar we een drievoudige datawissing uitvoeren op de geplaatste harde schijven. Vervolgens maken we uw apparatuur schoon en testen we de werking. Nadat uw apparatuur volledig is gecontroleerd sturen we het terug naar uw leasebedrijf 
• Onsite datawissing — naast het inpakken n verzenden, komen we naar uw locatie en voeren een drievoudige datawissing uit op de geplaatste harde schijven in uw systeem voordat de apparatuur uw bedrijf verlaat.

Wij kunnen uw unieke behoeften verzorgen.

Voor klanten die behoeften hebben aan een niet-standaard service of een geïntegreerde aanpak, biedt Dell flexibele services zoals aangepaste oplossingen voor Wederverkoop- en recyclingservices van IT-bedrijfsmiddelen. Neem contact op met uw Dell EMC-vertegenwoordiger om te horen wat we voor u kunnen doen.

Voor uitgebreide informatie over deze services, gaat u naar www.dell.com/servicecontracts (In het Engels) voor serviceomschrijvingen.

Bekijk deze pagina als u moet weten hoe u aan WEEE wet- en regelgeving voldoet (In het Engels).

--------------------------------------------------------------------------------
*Bekijk voor meer informatie de Dell Media Sanitization Statement (in het Engels). Dell doet geen aanbevelingen met betrekking tot de beveiliging die klanten nodig hebben of de methode die het meest effectief is om data te verwijderen. De klant dient zelf te zorgen voor bescherming van vertrouwelijke of gevoelige data op de harde schijven die door Dell worden verwerkt.