|

Solliciteren

Begin je reis met Dell nu.

Dell moet indruk op je gemaakt hebben. Dit kon zijn tijdens de eerste keer dat je onze technologie gebruikte of toen je geïnspireerd werd door een van onze sprekers of een artikel dat je ergens in een tijdschrift las. Dit vinden we in elk geval erg leuk. We zouden het nog leuker vinden als je een carrière binnen onze organisatie ambieert. Wij hebben getalenteerde en ambitieuze mensen zoals jij nodig met wie we onze doelstellingen kunnen bereiken en onze integriteitscultuur willen delen. Volg de onderstaande stappen als je wilt solliciteren naar een functie bij Dell. Ben jij er klaar voor om de groei van je leven door te maken?

Vacatures bij Dell
Ontdek de Dell locaties wereldwijd
Explore our locations

Begin hier met zoekenSolliciteren op een vacature bij Dell

Zoek met de speciale zoekmachine van Dell naar openstaande vacatures. Je kunt zoeken op regio, kantoorlocatie, soort functie of zoeken naar een specifieke functie. Je kunt ook een trefwoord invoeren in het zoekveld. Hiermee zoek je een functie aan de hand van het vacaturenummer of beperk je het aantal functieomschrijvingen en kwalificaties die overeenkomen met je zoekcriteria. Begin hier met zoeken (in het Engels) ›

Je profiel inzenden

Als je voor een functie bij Dell in aanmerking wilt komen, moet je een volledig kandidaatprofiel inzenden. Wees gerust, we hebben het heel eenvoudig gehouden. Als je dit systeem voor de eerste keer bezoekt, moet je een persoonlijke account maken, die wordt beschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord.

Onthoud deze gegevens

Elke keer als je naar een vacature solliciteert of je profiel inzendt/bijwerkt, heb je deze gegevens nodig. Zorg ervoor dat je curriculum vitae (cv) actueel is wanneer je een profiel gaat aanmaken, zodat je alle gevraagde informatie kunt opgeven.

Het is heel belangrijk dat je je profiel volledig invult

Zo kunnen onze recruiters de voortgang van het sollicitatieproces volgen en contact met je opnemen. Bovendien wordt het proces zo ook voor jou gestroomlijnd.

Wanneer je solliciteert, wordt automatisch bestaande informatie uit je profiel in het profielformulier overgenomen.

Je krijgt relevantere zoekresultaten die afgestemd zijn op de informatie in je profiel, zoals het aantal jaren werkervaring, eerdere functie(s), opleiding, regio, enzovoort.

Recruiters kunnen je kwalificaties beter koppelen aan actuele en toekomstige vacatures.

Wij raden alle kandidaten aan om zich aan te melden en hun profiel bij te werken. Heb je onlangs een nieuw diploma behaald? Wil je de locaties wijzigen? Wil je je contactgegevens wijzigen? Je kunt er ook voor kiezen om meldingen te ontvangen van vacatures die bij je profiel passen.

Solliciteren

Wanneer je een interessante functie ziet, klik je op de knop 'Nu solliciteren' op de pagina met de functieomschrijving. Er wordt dan naar je gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd. Als je nog niet eerder een profiel hebt ingezonden, moet je dat eerst doen. We vragen je dan om wat basisinformatie over jezelf in te vullen en enkele vragen te beantwoorden die betrekking hebben op de functie waarnaar je solliciteert. Veel succes!

Terugkerende kandidaten

Als terugkerende kandidaat heb je met je gebruikersnaam en wachtwoord toegang tot je account. Je kunt je profielinformatie op ieder moment bekijken of bijwerken. Meld je gewoon aan als terugkerende kandidaat.

Tip:

elke keer dat je naar een nieuwe functie solliciteert, moet je je aanmelden als terugkerende gebruiker. Het sollicitatieformulier neemt automatisch de bestaande informatie uit het profiel over. Vervolgens kun je de details bekijken en vragen beantwoorden die betrekking hebben op de functie waarnaar je solliciteert.

Hoe kan ik mijn profiel bewerken?

Elke keer dat je naar een nieuwe functie solliciteert, moet je je aanmelden als terugkerende gebruiker. Het sollicitatieformulier neemt automatisch de bestaande informatie uit het profiel over. Vervolgens kun je de details bekijken en vragen beantwoorden die betrekking hebben op de functie waarnaar je solliciteert.

Gebruikers kunnen hun profiel op ieder moment bewerken. Volg hiervoor deze 3 stappen:

  1. Meld je aan bij je account.
  2. Klik op 'Mijn profiel bijwerken' of 'Mijn accountopties' in de rechterbovenhoek van de pagina.
  3. Breng je wijzigingen aan en vergeet niet om deze op te slaan als je klaar bent.

Hoe kom ik meer te weten?

Zorg niet alleen voor een volledig en bijgewerkt profiel, maar kijk ook regelmatig op onze Dell Evenementenpagina (in het Engels).
Daar vind je een kalender met een overzicht van de komende evenementen die Dell organiseert. Bekijk wanneer we bij jou in de buurt zijn en kom langs om kennis te maken met onze recruiters, teamleden en andere vertegenwoordigers van ons bedrijf. We hopen je snel te zien!

Tips voor jouw CVTips voor jouw CV

Een interessant en aantrekkelijk CV schrijven is een kunst op zich. Menigeen vindt dit zelfs lastig. Wees gerust, wij zullen je helpen. We hebben enkele tips opgesomd om duidelijk te maken hoe je jouw CV kunt laten opvallen en wat Dell recruiters precies zoeken.

Beschrijf je sterke kanten en expertise en onderbouw deze

Koppel je kwaliteiten en sterke kanten aan concrete werkervaringen en geef specifieke voorbeelden.

Vermeld resultaten in plaats van verantwoordelijkheden

Som liever niet al je verantwoordelijkheden op, maar richt je op wat je in vorige functies hebt bereikt, bijvoorbeeld besparingen in tijd of geld die je hebt gerealiseerd, processen die je hebt verbeterd, omzet die je hebt gegenereerd, enzovoort.

Vermeld een persoonlijke doelstelling in je CV

Een beknopte en inhoudelijke beschrijving van je carrièredoelen is erg handig voor de beoordelaar.

Gebruik sterke functietitels

Werkgevers vormen waarschijnlijk binnen een paar seconden een mening over jouw CV. Gebruik deze korte tijd om op te vallen bij uw potentiële werkgever. Denk goed na over een sterke titel die de beoordelaar stimuleert om verder te lezen. We raden je aan zo veel mogelijk beschrijvingen in je CV op te nemen, zodat de werkgever een goed beeld krijgt van de aard van je eerdere werkzaamheden.

  • Slechte titel: computerprogrammeur
  • Goede titel: senior programmeur — Java/J2EE

Gebruik actieve woorden, roep engagement op

Met actieve werkwoorden betrek je de lezer. Actieve werkwoorden zijn dynamisch en brengen je ervaringen en resultaten duidelijk over. Voorbeelden zijn: gecoacht, gemaakt, beheerd, ontwikkeld, ontworpen en geïmplementeerd, enzovoort.

Vermeld eventueel vrijwilligerswerk

Wat je in je vrije tijd doet, zegt veel over wie je bent. Bedrijven, en vooral Dell, willen dit graag weten!

Lees uw CV tweemaal door.

Vraag daarna of een vriend(in) of collega die je vertrouwt het CV wil controleren. Misschien vinden zij fouten die je over het hoofd hebt gezien.

Houd het kort, maar één pagina is zeker niet de limiet voor je CV

Hoe korter, hoe beter. Maar sommige mensen hebben misschien meer dan één pagina nodig, vooral mensen met vele jaren ervaring.

Houd je CV actueel

Dit houdt onder meer in dat de contactgegevens in je CV actueel moeten zijn. Werk je CV regelmatig bij, zodat alle informatie steeds relevant is.

Zorg voor een eenduidige boodschap en een duidelijke lijn

Zorg ervoor dat je CV een eenduidige boodschap overbrengt over wie je bent en welke ervaring je hebt. Vertel het verhaal van je carrière aan de hand van je doelstelling en beschouw andere inhoud — arbeidsverleden, opleiding, kwalificaties en dergelijke — als belangrijke hoofdstukken in dat verhaal.

Wees eerlijk

Uw CV is een 'levend document' dat gedurende je hele carrière bewerkt en bijgewerkt wordt. Denk goed na over wat je schrijft en wilt opnemen in je CV, want je kunt een slechte indruk maken als je onjuiste informatie verstrekt.

Het verwijzingsprogramma voor medewerkers van DellBij Dell worden harde werkers gewaardeerd. Laat ons kennismaken met nieuw talent en ook dat zullen we waarderen.

Ons verwijzingsprogramma voor medewerkers is ontworpen om teamleden bij Dell aan te moedigen hun zakelijke contacten en gekwalificeerde vrienden te verwijzen naar functies binnen het bedrijf. We geloven dat een actief verwijzingsprogramma een cruciaal onderdeel is van onze recruitmentstrategie en dat dit enorme voordelen biedt voor het bedrijf en onze teamleden.

Dell neemt gemiddeld meer dan 30 procent van onze externe indiensttreders aan via directe verwijzingen van onze teamleden. Bij Dell hebben we ervaren dat verwezen teamleden beter gemotiveerd en productiever zijn, en algeheel beter presteren.