|

Ons team

Het team van Dell

We zijn misschien wat bevooroordeeld, maar onze teamleden zijn de meest geweldige mensen die je maar kunt treffen. Aan hun talent en inzet danken we ons succes en wanneer zij echt ergens hun zin op zetten, krijgen ze alles voor elkaar. Wij zijn erg dankbaar dat ze zich willen blijven inzetten om de best denkbare werkomgeving voor ons wereldwijde team te creëren.

Vacatures bij Dell

Stimuleer buitengewone ideeën. Bundel de krachten.

Voor het ontwikkelen van nieuwe ideeën en innovatie is het van essentieel belang dat diversiteit vertegenwoordigd is in het personeelsbestand. Alleen de kracht van diversiteit kan ons helpen om onze doelstelling, het verbeteren van mensenlevens door middel van technologie, waar te maken. Eerst moeten we mensen en hun waarden, levensstijl en dromen leren begrijpen, zodat we een manier kunnen vinden om hen te helpen groeien en bloeien.

De People Strategy van Dell is ontworpen om de grootste talenten van over de hele wereld aan te trekken en onze klanten, bedrijven en teamleden baanbrekende prestaties te bieden. We willen ervoor zorgen dat Dell een aantrekkelijke bestemming is, waar teamleden zich gewaardeerd, betrokken en geïnspireerd voelen om hun beste werk te leveren.

Onze teamleden ondersteunen:

  • door in dienst nemen (relaties met universiteiten en scholen). Bij Dell willen we de beste en slimste mensen aantrekken, zodat we 's werelds beste technologie kunnen ontwikkelen om het potentieel van mensen te ontplooien.
  • middels een Connected Workplace. Connected Workplace is een strategisch bedrijfsinitiatief om een zeer mobiele, op samenwerking gerichte en flexibele werkomgeving te creëren.
  • door training en ontwikkeling van leiders. We moedigen doorlopende leertrajecten en ontwikkeling aan via verschillende leermethoden.
  • door werknemersgroepen (ERG's). We hebben elf ERG's waar alle teamleden zich bij kunnen aansluiten om te netwerken, vaardigheden te ontwikkelen en iets terug te doen voor de gemeenschap.
  • door erkenning als populaire werkgever. We voelen ons vereerd dat we geprezen worden voor onze samenwerking met diverse gemeenschappen.
  • via Vertel het Dell. Vertel het Dell is belangrijk voor onze bedrijfscultuur. We willen dat alle teamleden inspraak hebben op de manier waarop we over de hele wereld met elkaar omgaan.
Dell wereldwijde diversiteitsraad (Global Diversity Council)

Bij Dell zorgen we ervoor dat ons team doorlopend aandacht krijgt van onze meest senior leidinggevenden, waaronder onze CEO. We vragen ook regelmatig om hun input voor de diversiteits- en betrokkenheidsstrategie, voornamelijk via onze wereldwijde diversiteitsraad (Global Diversity Council).

Of zoals onze CEO en oprichter Michael Dell het zo mooi kan zeggen:

"We kunnen onze miljoenen klanten betere resultaten bieden als we gebruikmaken van de unieke ervaringen, talenten en denkwijzen van ons heterogene, wereldwijde team. Sinds jaar en dag hechten we waarde aan diversiteit en integratie. Dit is tot nu toe steeds een concurrerend voordeel geweest in de bedrijfsstrategie van Dell, en dat zal zo blijven."

We willen de normen van onze teamleden naleven en een populaire werkgever blijven. Daarom komen we onze beloften na. Dat houdt in dat we alle diverse talenten van onze professionals erkennen en inzetten: ervaring, opleiding, leiderschapscapaciteiten, vaardigheden en stijl.

Michael Dell, onze oprichter en voorzitter geeft leiding aan onze wereldwijde diversiteitsraad (Global Diversity Council), die bestaat uit acht directieleden van over de hele wereld. De raad is in 2008 opgericht en legt de nadruk op de inzet van Dell voor diversiteit en betrokkenheid in de hoogste managementniveaus van het bedrijf. De raad bekijkt beleidsregels, actieplannen en voortgang om ervoor te zorgen dat Dell diversiteit en betrokkenheid blijft inzetten voor het behalen van concurrentievoordeel en om ervoor te zorgen dat dit terugkomt in alle aspecten van ons bedrijf. De groep overlegt met klanten, zakenpartners en teamleden om te begrijpen wat de wereldwijde best practices zijn.