|

Onze voordelen

Voordelen. Beloningen. Evenwicht. Dell biedt het allemaal.

Onze mensen zijn het meest cruciale element van ons aanhoudende succes. Daarom investeren wij veel tijd en moeite in het creëren van een uitgebreid voordelenpakket voor alle teamleden. Wij bieden u graag de beste prijs-kwaliteitverhouding. Onze pakketten zijn concurrentieel en toegespitst op de verschillende landen waarin wij actief zijn.

Vacatures bij Dell

Bij Dell zijn we uitstekend in staat om te kunnen beoordelen dat elk land haar unieke culturele kenmerken heeft.Gezondheid en Welzijn Onze secundaire arbeidsvoorwaarden zijn dan ook afgestemd op elke regio. Voor Nederland hebben we een aantal uitstekend secundair arbeidspakket samengesteld voor iederere medewerker.

Dit zijn enkele hoogtepunten:

  • Al onze werknemers zijn aangesloten bij onze ziekteverzekering en pensioenplan
  • Ons Well@Dell programma biedt ondersteuning bij vragen rond work-life balance, g ezondheid, carrière

Tijdens het wervingproces vertellen wij u natuurlijk veel meer over de secundaire arbeidsvoorwaarden. Natuurlijk kan je recruiter je veel meer vertellen.

Wij belonen uw prestaties.Voordelen en beloont

Het is eenvoudig. Wij belonen onze teamleden voor goed uitgevoerd werk. Al onze professionals maken essentieel deel uit van het team. Onze mensen behalen successen door duidelijk omschreven en meetbare doelstellingen te halen en deze zelfs vaak te overtreffen. Ook wat vergoedingen betreft, wil Dell competitief blijven op de markt. Wij blijven de nieuwste trends op het gebied van arbeidskosten voortdurend volgen, zodat we aantrekkelijke salarispakketten kunnen bieden. Verschillende afdelingen hebben bonus- en verkoopincentiveprogramma's om elk boekjaar prestaties op individueel en bedrijfsniveau te belonen. Daarnaast zijn er ook incentiveprogramma's op lange termijn om individuen te belonen op carrière- en prestatieniveau.

Stel doelen. Wij helpen u deze te behalen.

Als werkgever streven wij er ook naar om een professionele omgeving te creëren waarin iedereen kan groeien en succesvol kan zijn. Wij verbeteren formele training via geïndividualiseerde ontwikkelingsprogramma's. Deze programma's omvatten regelmatige 360°-feedback, mentoring, networking, grensverleggende opdrachten en groeikansen. 45% van alle functies wordt intern ingevuld.

Wij zijn trots op onze mobiele bedrijfscultuur en streven ernaar om als sterk team samen te werken en elkaar aan te moedigen om elke dag grenzen te verleggen.

Leven buiten DellLeven buiten Dell

Bij Dell staat work/life balance hoog in ’t vaandel. Terwijl je aan je carriere werkt heb je ook de mogelijkheid om jezelf op persoonlijk vlak te ontplooien. Het is onze topprioriteit om onze talentvolle, creative mensen zichzelf op het top van hun kunnen te laten presteren. Daarom respecteren hoe belangrijk familie, hobby’s en andere interesses zijn voor onze medewerkers. Enkele mogelijkheden die wij faciliteren zijn:

  • Employee Purchase Program
  • Dell ondersteunt initiatieven van werknemers die betrekking hebben tot goede doelen en sociale verantwoordelijkheid
  • Dell helpt je je work-life balance te verbeteren

Referral Programma

Bij Dell zijn we er van bewust dat de beste kandidaten worden aangebracht via onze medewerkers. Als één van onze teamleden een kandidaat verwijst die in aanmerking komt voor de positie en wordt vervuld met deze persoon, dan kan onze medewerker een extra bonus verwachten bovenop hun salaris.
Word lid van onze Talent Community (in het Engels) ›

Absentie

Bij Dell is het werktempo hoog, natuurlijk kan het gebeuren dat je door onvoorziene omstandigheden niet kan werken. Wij bieden o.a. betaald verlof voor rouw aan. Maar daarnaast hebben we verschillende mogelijkheden om discretionair verlof te regelen wanneer de situatie daarom vraagt.