Hjælp mig med at vælge: batteri

 
Dells litium-ion-batterier (Li-ion) er hurtige at oplade og har en lang batterikapacitet, så du kan være produktiv og aldrig løber tør for strøm, når du er på farten. Hvis du ønsker længere batterikapacitet, skal du vælge et primært batteri, der kan holde systemet kørende længere, når du er langt fra en stikkontakt.

Den faktiske levetid for batteriet varierer afhængigt af faktorer som batteriets størrelse, systemkonfiguration, det individuelle brug, antal batterier og produktionsvariationer.

Hvis du ikke er i nærheden af en stikkontakt i længere tid, anbefaler Dell, at du tilføjer et sekundært batteri, når du konfigurerer systemet. Desuden kan du holde batteriet opladet i længere tid ved at bruge en AC-adapter, når du ikke er på farten.

Batterikapacitet og batteriets levetid.

Batterikapacitet er den tid, der går mellem, at batteriet skal oplades. Batteripakkens levetid er, hvor mange gange et batteri kan oplades, før kapaciteten begynder at blive forringet (f.eks. når kapaciteten for et fuldt opladet batteri er reduceret til 60 % af den oprindelige batterikapacitet). Denne reduktion af opladningskapaciteten fører igen til en betydelig kortere batterikapacitet. Det er normalt for alle genopladelige batterier, at opladningskapaciteten reduceres.

Forlængelse af batterikapaciteten

Den nemmeste måde at få den bedste batterikapacitet ud af din bærbare Dell-pc på er at vælge en af de forhåndskonfigurerede strømplaner, f.eks. pauseskærm, eller en afbalanceret plan ved at højreklikke på batterisymbolet i nederste højre hjørne (også kaldet proceslinjen). De forhåndskonfigurerede strømplaner justerer automatisk vigtige indstillinger, der kan have stor betydning for batterikapaciteten, som at reducere lysstyrken eller nedtone skærmen, når du ikke aktivt bruger din bærbare pc.

Hvis du har brug for at udvide batterikapaciteten så meget som muligt, er der et par yderligere trin, som du kan udføre, f.eks.:

  • Sluk for den trådløse forbindelse: F2-tasten er den hurtigste måde at tænde og slukke for den trådløse forbindelse. Hvis du ikke behøver at være online, kan du forlænge batterikapaciteten ved at deaktivere den trådløse forbindelse
  • Begræns din workload: Hvis du begrænser antallet af kørende programmer eller antallet af åbne vinduer eller faner, kan det være med til at udvide batterikapaciteten
  • Selektiv brug: Batterierne holder meget længere, hvis du læser e-mails og redigerer dokumenter, end hvis du ser en film eller spiller et videospil

Forlængelse af batteriets levetid

Dell har taget initiativer til at forlænge batteriets levetid for brugerudskiftelige og indbyggede batteripakker på udvalgte bærbare pc'er, som er introduceret i 2012. Dell har batteripakker, der er udviklet til at holde op til 600 fulde afladnings/genopladningscyklusser. * Hvis du køber en bærbar pc med en batteripakke til 600 cyklusser, kan du reducere antallet af batteripakker, der skal købes (og kasseres), og være med til at reducere mængde farligt affald, som sendes på lossepladsen.