Hjælp mig med at vælge: primær storage

• Den primære storage er det sted, hvor operativsystem, programmer, filer og data lagres på pc'en. Tidligere var primær storage kun tilgængelig som harddiske.
• Nu tilbyder Dell imidlertid Solid State-harddiske (eller SSD) på de fleste Dell Latitude- og alle Dell Precision Mobile-systemer.
Når du skal beslutte dig for, hvilken storagetype der opfylder dine behov bedst, skal du overveje følgende: 

Beslutningsfaktorer for primær storage

 • Ydeevne: Systemydeevne og opstartstid afhænger af den valgte type storage.
  • Solid State-harddiske (eller SSD'er): Solid State-diske har ingen bevægelige dele, så deres hastighed måles ikke i omdrejninger i minuttet (omdr./min.). SSD'er leverer generelt en bedre storageydeevne. De seneste generationer af SSD'er forbedrer slutbrugernes resultater på Windows 7 med op til 16 % i forhold til almindelige harddiske med 7.200 omdr./min. og op til 23 % i forhold til basisharddiske med 5.400 omdr./min.*
  • Harddiske: I forbindelse med magnetiske harddiske er det diskens hastighed, som måles i omdrejninger i minuttet (omdr./min.), der indikerer diskens ydeevne. Generelt er et højere antal omdrejninger i minuttet ensbetydende med højere ydeevne.
 • Robusthed: Solid State-harddiske – uden bevægelige dele – har derfor den største holdbarhed med op til 15 gange så høj modstandsdygtighed over for fysiske stød i forhold til traditionelle harddiske i stationære pc'er.* Harddiske har bevægelige dele, hvilket gør dem mere sårbare over for visse former for stød, vibrationer og andre bevægelser, der kan medføre risiko og potentielle datatab. Dell Latitude-systemer har teknologi med fritfaldssensor i systemet for at undgå tab af data i tilfælde af stød. Solid State-harddiske reducerer risikoen for fejlfunktion yderligere.
 • Datasikkerhed: Tab af data er altid noget, man bør tage højde for. Følsomme data såsom kundeoplysninger, økonomiske opgørelser og lægejournaler beskyttes bedre ved kryptering. Dell anbefaler en hardwarebaseret krypteringsløsning som en SED-harddisk (Self Encrypting Disk) for at undgå, at systemets ydeevne påvirkes negativt. Dell tilbyder et 250 GB FIPS-certificeret (Federal Information Processing Standard) selvkrypterende drev med 7.200 omdr./min., som overholder sikkerhedskravene af den amerikanske regerings FIPS 140-2 Level 2 Certification til robust datasikkerhed.
Funktion til sikker sikkerhedskopiering af data: Det anbefales altid at dublere eller sikkerhedskopiere dine data regelmæssigt. Du kan sikkerhedskopiere dine data internt på en sekundær harddisk eller på en ekstern harddisk. Bærbare pc'er i Latitude E-serien og Dell Precision Mobile-platforme har en funktion, der giver mulighed for periodisk sikkerhedskopiering til en sekundær harddisk med Intel® Rapid Storage Technology (IRST). Du kan få glæde af denne funktion ved at tilpasse funktionen til sikkerhedskopiering til en sekundær harddisk og hyppigheden vha. et softwareprogram. Sekundære harddiske kan omfatte en ekstern harddisk, der er tilsluttet systemet eller en portreplikator via eSATA-stik (muligheder for ekstern sekundær harddisk). Den sekundære harddisk skal have samme eller større kapacitet som systemets primære harddisk for at kunne drage fordel af funktionaliteten.

Solid state-disk

Det indre af en traditionel harddisk (til venstre) og en solid state-disk uden bevægelige dele (til højre)

Traditionelle harddiske indeholder meget avancerede hoved-, plade- og motorteknologier, der er følsomme over for vibrationer, støvpartikler og varmeudvikling og gør drevene mere udsatte for beskadigelse ved de stød eller fysiske tab, der kan opstå med en mobil enhed.

SSD har ingen bevægelige dele, hvilket reducerer sandsynligheden for beskadigelse eller fejlfunktion og giver ro i sindet, da virksomhedens data er beskyttet. SSD er det mest holdbare og pålidelige valg til storage. For mobile brugere er de potentielle fordele betragtelige:

 • Op til 23 % forbedret systemydeevne i forhold til harddiske med 5.400 omdr./min.*
 • Beskyttelse mod stød og fysiske tab, med 15 gange så stor stødtolerance i forhold til traditionelle harddiske i bærbare computere*
 • Mindre nedetid med en op til dobbelt så høj forventet pålidelighed i forhold til traditionelle harddiske i bærbare computere*
 • Stort set lydløs
 • Lettere og køligere end traditionelle harddiske
Dell tilbyder to serier af solid state-diske (SSD) til vores bærbare computere og mobile arbejdsstationer til virksomheder: Mobility SSD og krypteret Mobility SSD.

Mobility SSD er til kunder, der vil have den sikkerhed og ro i sindet, som et holdbart storagesystem med høj tilgængelighed giver, kombineret med ekstrem ydeevne. Mobility SSD er Dells harddisk til bærbare computere med en ydeevne, der er klart bedre end den forrige generation af Dell Ultra Performance SSD-diske.*

Krypteret Mobility SSD er udviklet til kunder, der vil have den sikkerhed og administration, som en fabriksinstalleret selvkrypterende harddisk (SED) samt et holdbart storagesystem med høj tilgængelighed giver, kombineret med ekstrem ydeevne. En komplet løsning til databeskyttelse kræver mere end blot kryptering: Godkendelse, adgangsstyring og gendannelse er alle påkrævede elementer. Wave Embassy® Trusted Drive Manager eller et tilsvarende administrationsprogram, som følger med en krypteret Mobility SSD, leverer disse grundlæggende funktioner og meget mere. Til installationer med 50 eller flere krypterede Mobility SSD'er anbefaler Dell en løsning til fjernadministration som f.eks. Wave Embassy Remote Administration Server (ERAS), som sælges separat og giver centraliseret administration af brugere og legitimationsoplysninger samt effektive overholdelsesrapporter.
Hvis du ønsker Dells…Skal du vælge ...
Øgede holdbarhed for diskeDell Mobility solid state-disk
Bedste systemydeevneDell Mobility solid state-disk
Største datasikkerhedDell FIPS-certificeret krypteret harddisk med 7.200 omdr./min.
Maksimal storagekapacitetDell Latitude – op til 500 GB* med 7.200 omdr./min.


Typer af primær storage på Latitude og Dell Precision

Dell tilbyder følgende typer storageprodukter til vores bærbare computere og mobile arbejdsstationer:

Solid State-diske (SSD'er) – den seneste revolution inden for storage til bærbare computere. Dells SSD'er sikrer en suveræn systemydeevne, der er op til 23 % bedre end harddiske med 5.400 omdr./min.*, større robusthed* og uovertruffen pålidelighed i forhold til traditionelle harddiske. SSD er stort set lydløse og afgiver mindre varme, så den mobile bruger får en bedre oplevelse.

Krypterede diske (SED) – hold virksomhedens data sikre med effektiv hardwarebaseret kryptering uden negativ påvirkning af ydeevnen. Krypterede harddiske tilbydes på nuværende tidspunkt som både TCG Opal SSD'er og FIPS-certificerede harddiske (Federal Information Processing Standard) i et bredt udvalg af krypteret ydeevne. De krypterede harddiske og SSD'er er ikke bare sikre, men også højtydende, og de leverer samme ydeevne som de ikke-krypterede udgaver. I begge konfigurationer er krypteringsfunktionen indbygget direkte i diskcontrolleren og leverer permanent kryptering, der er udviklet til at være usårlig over for softwareangreb og foregår ved harddiskens fulde hastighed. Dells administrerede, krypterede harddiskløsning godkender også brugeridentiteter i harddiskchippen, så dine data forbliver sikre, hvis systemet går tabt eller bliver stjålet, eller hvis harddisken flyttes fra en maskine til en anden. Krypterede harddiske er nemme at konfigurere og bruge, og deres funktion til sikker sletning er et miljøvenligt alternativ til bortskaffelse eller genbrug af harddiske. Til installationer med 50 eller flere krypterede harddiske anbefaler Dell en løsning til fjernadministration som f.eks. Wave Embassy Remote Administration Server (ERAS), der sælges separat og giver centraliseret administration af brugere og legitimationsoplysninger samt effektive overholdelsesrapporter.

Robust primær storage – Dells robuste serie af SSD'er tilbyder op til 15 gange større modstandsdygtighed over for stød i forhold til traditionelle harddiske med 7.200 omdr./min.*

Harddiske med 7.200 omdr./min. – De mobile systemer Dell Latitude og Dell Precision tilbyder et komplet udvalg af harddiske med 7.200 omdr./min., herunder en FIPS-certificeret krypteret harddisk. Dell-systemer har fritfaldssensorer, som registrerer, hvis systemet falder, og "parkerer" hovederne i en sikker position for at beskytte disken mod defekter og risikoen for datatab. Denne teknologi i systemet gør det muligt for disse Dell-diske at reagere hurtigt for at beskytte dine data.