Hjælp mig med at vælge: LCD-skærm

 
Oplev mere med skærme, der er klar til udendørsbrug
Skærmens billedkvalitet afhænger af forskellige faktorer, herunder opløsning, lysstyrke, kontrastforhold, farveområde og visningsvinkel.

Nøgledefinitioner:
 1. Størrelse: Skærmen på notebooks måles diagonalt fra hjørne til hjørne. Dette omfatter normalt ikke rammen, som det også er tilfældet for mange stationære skærme.
 2. Opløsning: Det fysiske antal kolonner og rækker af pixel, som skærmen består af. En skærm med opløsningen 1366 x 768 har f.eks. 1366 vandrette pixel på 768 linjer. Jo flere pixel, desto højere er opløsningen – hvilket betyder, at der vises mere på skærmen.
 3. Lysstyrke: Den mængde lys, som skærmen udsender. Dette kaldes også luminans og måles i nit eller candela pr. kvadratmeter. De fleste skærme på notebooks har en lysstyrke på omkring 200 nit. Lysstyrken på skærme til udendørsbrug varierer, men begynder normalt ved 400 nit. Der anvendes filtreringsteknologier til at reducere refleksioner. Skærmen på robuste notebooks har også en lavere minimumslysstyrke (normalt på omkring 2 nit) til brug under forhold med lav belysning, når skærmen skal være synlig uden at distrahere (f.eks. en politimand, der kører om natten med en notebook monteret i køretøjet).
 4. Andre egenskaber:
  1. Refleksfri (AntiGlare eller AG): En mat finish, som spreder lyset, hvilket fjerner refleksioner og giver smallere visningsvinkler. Refleksfri teknologi er udviklet til at reducere intensiteten af det lys, der reflekteres fra omgivelserne, hvilket gør den ideel til almindelige kontorer og de varierende lysforhold i forskellige omgivelser som lufthavne og andre offentlige steder.
  2. Anti-reflekterende (AR): En blank finish, som reducerer refleksioner uden at sprede lyset. Anti-reflekterende belægninger reducerer intensiteten af refleksioner, men skærmen forbliver blank uden at sprede refleksionerne. Anti-reflekterende belægninger er perfekte, når det er vigtigt at bevare klare farver og mørkere områder i billedet.
 5. Kontrastforhold: Forholdet mellem lysstyrken i de lyseste og mørkeste områder.
 6. Visningsvinkel: Den maksimale vinkel, som en skærm kan ses fra, med et acceptabelt billede. Visningsvinklen er normalt 80° vandret og 45° lodret, mens brede visningsvinkler er 110° vandret og 90° lodret. Med visse skærme er der meget brede visningsvinkler med 178° vandret og lodret.
 7. Baggrundsbelysning: Den type belysning, der anvendes i en LCD-skærm. CCFL, 2CCFL, WLED og RGB LED er forskellige typer baggrundsbelysning, der aktuelt anvendes til bærbare Dell-pc'er. Baggrundsbelysningen er med til at afgøre den bærbare pc's lysstyrke og farveområde.
 8. Farveområde: Det antal forskellige farvetyper, som skærmen understøtter, eller et bestemt komplet undersæt af farver. På en almindelig WLED-skærm er 45 % normalt. 


Generelle anbefalinger:

Hvis du ønsker ...Skal du vælge ...
At gøre det muligt for flere at arbejde sammen omkring en bærbar pc eller se en præsentation sammen med en eller to andreEn skærm med en bred visningsvinkel
At arbejde effektivt med et stort udvalg af farver eller grafikEn skærm med et stort farveområde
At arbejde udendørs med en notebookEn skærm med høj lysstyrke til udendørsbrug