Hjælp mig med at vælge: primær storage

 
Harddisken er computerens primære storageenhed. Operativsystemet, programmer, filer og data er lagret på harddisken. Hvis denne Dell Precision™ skal bruges til redigering af digital video, lagring af lydfiler eller til at arbejde med programmer med et stort behov for storage, bør du overveje at købe en hurtigere harddisk med større kapacitet.

Udskiftning af en harddisk, enten som en opgradering eller pga. en fejl, kan være en udfordring. Den bedste måde at undgå denne ulempe på er ved at vælge en harddisk, der opfylder dine behov et godt stykke ud i fremtiden ved at overveje disse syv faktorer:
  1. Kapacitetskrav. Flere gigabytes (GB) betyder større kapacitet. Præsentationer, videoer, regneark og fotos optager meget mere plads end tekstbehandlingsdokumenter og e-mails og kræver en harddisk med større kapacitet.
  2. Dataenes betydning. Følsomme data, f.eks. kundeoplysninger, regnskaber og patientjournaler, beskyttes bedre ved hjælp af en FDE-harddisk (Full Disk Encryption).
  3. Ydeevne. Harddiskens ydeevne påvirkes af dens hastighed, der måles i omdr./min., og brugen af flashhukommelse, der giver hurtigere adgang til data. Jo flere omdrejninger i minuttet, jo højere ydeevne. Flashhukommelse kan også forbedre diskens ydeevne ved at give adgang til data, uden at det er nødvendigt at vente på, at disken kommer op i omdrejninger. Dette kan indebære fordele i forbindelse med opstartstid og start af programmer. Nye opfindelser som f.eks. hybridharddiske, Intel® Turbo hukommelse og solid state-diske øger ydeevnen ved hjælp af flashhukommelse. Solid state-diske har ingen bevægelige dele, så deres hastighed måles ikke i omdr./min.
  4. Holdbarhed. De fleste harddiske har bevægelige dele, der gør dem sårbare over for visse former for stød, vibrationer og andre bevægelser, der kan medføre en defekt harddisk. Nye opfindelser som f.eks. solid state-diske beskytter bedre mod stød og kan reducere risikoen for fejl. Hvis du som regel er på farten, arbejder uden for kontoret eller ofte befinder dig i en lufthavn, bør du overveje et solid state-diske, da det er mere robust.
  5. Selvkrypterende drev (SED): Hold virksomhedens data sikre med effektiv hardwarebaseret kryptering uden negativ påvirkning af ydeevnen. Krypteringsfunktionen er indbygget direkte i diskcontrolleren, så al kryptering foregår ved harddiskens fulde hastighed. På selvkrypterende drev er selv adgangskoden krypteret, så dine data har et ekstra beskyttelseslag, uanset om drevet befinder sig i systemet eller ligger for sig, hvis det bliver stjålet. Selvkrypterende drev er såvel brugervenlige som nemme at implementere med en hurtig og sikker slettefunktion ved bortskaffelse eller genbrug. Selvkrypterende drev er Opal 2.0-kompatible.
  6. FIPS-certificerede selvkrypterende drev: Kravene fra den amerikanske forbundsregering har medført strengere standarder for databeskyttelse. Dell har tilstræbt at imødekomme disse behov ved at tilbyde den FIPS 140-2-certificerede krypterede harddisk. Den krypterede FIPS-harddisk tilbyder uovertruffet datasikkerhed og alle funktionerne i den almindelige SSD samt en beskyttende forsegling og en unik krypteringsalgoritme. Den FIPS-krypterede harddisk er udviklet til ansatte i den offentlige sektor, sundhedssektoren og finanssektoren, hvor datasikkerhed prioriteres meget højt.
  7. Hybridharddiske: Harddisk med op til 32 GB flashstorage. Dells hybridharddiske giver bedre ydeevne og svartider i forhold til almindelige harddiske.
Dell tilbyder følgende typer storageprodukter til Dell-workstationprodukter.

Solid state-diske (SSD) – er den nyeste innovation inden for storage. Dells SSD'er sikrer en suveræn systemydeevne, der er op til 16 % bedre end harddiske med 7200 omdr./min., 1: større robusthed 2: uovertruffen pålidelighed i forhold til traditionelle harddiske. SSD'er er stort set lydløse og afgiver mindre varme, så der fås en bedre oplevelse. SSD'er fås med to forskellige grænseflader: SATA eller PCIe. PCIe har teoretisk set op til 4 gange større båndbredde end SATA og understøttes af NVMe-værtsprotokollen. SSD'er fås i to formfaktorer: M.2 og 2,5" (kun SATA).

Dell tilbyder to klasser af SSD'er: almindelige (Class 20 SATA eller Class 40 PCIe) og højtydende (Class 30 SATA og Class 50 PCIe).

Harddiske (HDD) – Dell Precision-produkter har et komplet udvalg af harddiske, herunder en FIPS-certificeret, krypteret harddisk. Dells fritfaldssensorteknologi med hurtig responstid kan registrere, hvis et system falder, og "parkerer" hovederne i en sikker position for at beskytte drevet mod defekter og risikoen for datatab. Denne teknologi i systemet gør det muligt for disse Dell-diske at reagere hurtigt for at beskytte dine data.

Hybriddrev – Hybriddrev svarer til almindelige harddiske, bortset fra at de indeholder en lille mængde ekstra solid state-storage, typisk 8 GB, så du kan hurtigere adgang til data. Dette resulterer i en hurtigere responstid og mindre ventetid.

PCIe-baserede tilføjelseskort – Ved at udnytte den seneste M.2 SSD-formfaktor kan du udfylde Dell Ultra-Speed-drev med op til 4 TB utrolig hurtig storage – og lade almindelige drevslots være tilgængelige til arkivering på roterende diske.
Hvis du ønsker...Skal du vælge...
En storageløsning, der er udviklet til høj kapacitetEn traditionel harddisk (HDD)
En storageløsning, der er udviklet til at være støjsvag, hurtig og pålideligEn klasse 20 SATA SSD: op til 5 x hurtigere end en harddisk – dette er den mest almindelige diskenhed
En storageløsning, som giver klassens bedste SATA-ydeevneEn klasse 30 SATA SSD
En storageløsning, der er udviklet til at give hurtig ydeevne, større kapacitet og forbedret energieffektivitetEt klasse 40 PCIe SSD-drev; op til 15 gange hurtigere end en harddisk – dette er den mest almindelige PCIe-enhed
En storageløsning, der er udviklet til høj ydeevne og holdbarhedEt klasse 50 PCIe SSD-drev: op til 21 gange hurtigere end harddiske