Hjælp mig med at vælge: Optiske drev

• Dell tilbyder et bredt udvalg af optiske drev med de funktioner, som virksomheden skal bruge til multitasking og forbedret produktivitet.
• Det kan være svært at vælge det rigtige drev, men vi er her for at hjælpe dig.

Med det optiske drev på dit Dell-system kan du se dvd'er, spille videospil og oprette sikkerhedskopier af dine data og billeder ved at brænde dem over på cd'er, dvd'er eller Blu-ray™-diske. Du bør vælge mellem diskformaterne cd, dvd og Blu-ray ud fra dine kapacitetskrav. Hvis du vil have mere storagekapacitet. end cd'er eller enkeltlags-dvd'er kan klare, kan du prøve et dvd-drev, der er kompatibelt med dobbeltlags-dvd-diske (DL) og giver op til 8,5 GB storage.

Højere kapaciteter understøttes af Blu-ray-drev, der fås til udvalgte stationære og bærbare pc-systemer som Dell Inspiron™, XPS™ og Alienware™.

Dell OptiPlex stationære pc’er tilbyder dig to typer af drev i to forskellige formater, slim og standard. Mulighederne er DVD-ROM (der kun kan læse cd’er og dvd’er) og DVD +/- RW (der både kan læse og skrive til/fra cd og dvd). Basishastigheden for læsning og skrivning er målt til 1X for cd’er = 0,15 MB/s og for dvd’er = 1,3 MB/s.

Drevhastigheder
Jo højere et optisk drevs hastighed er (måles som x antal gange en standard-”basishastighed”), desto hurtigere kan drevet overføre data til en disk (et 16x-drev er f.eks. hurtigere end et 8x-drev). Denne øgede skrivehastighed giver dig mulighed for at oprette cd'er og dvd'er hurtigere.

Kompatibilitet
Alle optiske dvd-drev, der er tilgængelige i øjeblikket, er fuldt bagudkompatible med alle tidligere teknologier og almindeligt anvendte diskformater, så der er ingen grund til bekymring – dine gamle cd'er eller dvd'er vil også køre korrekt i dit nye system, uanset hvilken type dvd-drev du vælger. Blu-ray-diskdrev kan være bagudkompatible, men nyere Blu-ray-drev er det muligvis ikke (se produktoplysningerne for at afgøre drevets kompatibilitet). Derudover understøtter alle tilgængelige drev dobbeltlagsdiske.

Drevtyper

  • Kombinationsdrev er drev, som kan læse både Blu- ray-diske og almindelige dvd'er og cd'er. Kombinationsdrev kan ikke skrive til eller slette en Blu-ray-disk.
  • RE-drev er drev, som både kan læse og slette data og medier, herunder Blu-ray-diske.
  • RW-drev er drev, som både kan læse og skrive data og medier på dvd (dog ikke Blu-ray-diske).


To optiske drev
På udvalgte stationære pc'er er der mulighed for at have to optiske drev.

  • Du kan nemmere kopiere cd'er og dvd'er, da begge drev kan arbejde samtidigt – det ene drev afspiller diskindholdet, mens det andet optager det. 
  • Med to drev kan du hurtigere overføre musik og medier til dit system, da begge drev udfører installationer på samme tid.

Dette diagram er baseret på, hvad du planlægger at bruge drevet til, og hjælper dig med at finde ud af, hvilket drev der passer bedst til dig.
Bemærk: Det system, du konfigurerer, indeholder muligvis ikke alle de funktioner, der nævnes her. Kontakt din systemkonfigurator for at finde ud af, hvilke drevmuligheder der er tilgængelige.

 Maksimale dataoverførselshastigheder Slim DVD-ROM Slim DVD +/- R/W Standard DVD-ROM Standard DVD +/- RW
 Skriver NA 8x DVD/24x CD NA 16x DVD/48x CD
 Læser 8x DVD/24x CD 8x DVD/24x CD 16x DVD/48x CD 16x DVD/48x CD