Hjælp mig med at vælge: Storage

Operativsystemet, programmer, filer og data er placeret i den primære storage (opbevaring) på din pc. Stationære Dell OptiPlex-pc'er tilbyder både harddiske (HDD) og solid state-drev (SSD) til primær storage.

Beslutningsfaktorer for primær storage

Kapacitetskrav
Flere gigabytes betyder større kapacitet. Harddiske med stor kapacitet giver et skalerbart grundlag, der kan tilpasses til dine skiftende behov.

Dataenes betydning
Hardwarekryptering beskytter dine følsomme data mod skadelige angreb. En hardwarebaseret krypteringsløsning såsom en selvkrypterende drev (SED) beskytter dataene uden at påvirke pc'ens ydeevne negativt. Dells SED er TCG Opal-kompatibel og FIPS 140-2-certificeret (Federal Information Processing Standard).

RAID-storage
RAID tilbyder dataredundans på flere harddiske eller sikkerhedskopierer systemet til ekstern storage som en anden metode til at forhindre tab af data.

RAID 0/"stripping": Data skrives på tværs af alle diske i RAID-systemet, så ydeevnen øges. Den tilgængelige kapacitet svarer til summen af alle diskkapaciteter i systemet. Vær opmærksom på, at hvis en enkelt disk i en RAID 0-konfiguration udvikler en fejlfunktion, går dataene på alle diske tabt.

RAID-1/"mirroring": Identiske data skrives til to separate drev. Dette skaber redundans, så computeren kan fortsætte med at fungere normalt i tilfælde af en enkelt defekt harddisk. Den tilgængelige kapacitet svarer til kapaciteten for den mindste disk. Denne type RAID er perfekt til missionskritiske systemer til at eliminere driftsafbrydelser.

Bemærk: Når du bruger en RAID 1, anbefales det at foretages en ekstern sikkerhedskopiering af data, da RAID 1 ikke beskytter mod virus, malware og andre software-fejl.

Ydeevne
Typen af storage påvirker ydeevnen.

  • Harddisk med 7200 omdr./min.: Harddiskens hastighed, som måles i omdrejninger i minuttet (omdr./min.), indikerer diskens ydeevne. En harddisk med 7200 omdr./min. er standardydeevnen for skrivebordsapplikationer.
  • Solid state-hybridharddisk: En solid state-hybridharddisk består af en almindelig roterende harddisk med NAND-flashhukommelse (Negated AND) i én enkelt 2,5" formfaktor. Hybridharddiske giver bedre svartider i forhold til harddiske med 7200 omdr./min. og bevarer harddiskkapaciteten.
  • Solid state-drev: SSD-drev giver det bedste overordnede niveau af storageydeevne. SSD'er har ingen bevægelige dele, så deres hastighed måles ikke i omdr./min. SSD-drev er mere holdbare og pålidelige, og de er køligere og mere støjsvage i drift end almindelige harddiske.

 

Energieffektivitet
De fleste OptiPlex-systemer understøtter Serial ATA (SATA) 6,0 Gb/s (tidligere kaldt SATA III, en serierevision af den populære gamle ATA-bus) overførselshastighed for rådata med de første to porte, små stik og kabler samt dedikeret båndbredde og kabel til hver enhed. SATA 6,0 GB/s leverer høj ydeevne og brugervenlig konfiguration.

Alle OptiPlex-systemer anvender NCQ (Native Command Queuing), som er en teknologi, der er udviklet til at øge diskens ydeevne ved intern optimering af den rækkefølge, hvorved læse-og skrivekommandoer udføres, med henblik på at minimere hovedets bevægelser i disken.

Hvis du ønsker:Vælg
Maksimal systemydeevne og pålidelighed128 GB eller 256 GB solid state-drev
Højere systemydeevne500 GB solid state-hybridharddisk i enten standard- eller højtydende konfigurationer
Maks. kapacitetRAID 0 med to 1 TB 3,5" harddiske (hvis tilgængelige)
Den nyeste teknologi for hardwarekryptering, som giver det højeste sikkerhedsniveau500 GB selvkrypterende harddisk (5400 omdr./min.) med FIPS eller 500 GB selvkrypterende solid state-hybriddrev
Tilstrækkelig kapacitet til at opfylde de fleste behov nu og i fremtiden1 TB 3,5” harddisk
Datasikkerhedskopiering betyder, at du kan få fat i dine data, når du skal bruge demEkstra harddisk med RAID 1 (hvis tilgængelig)
Til konfigurationer, der understøtter Optane™.

Intel® Optane™ hukommelse er et M.2-modul, der kan kombineres med en almindelig harddisk for at accelerere ydeevnen til næsten samme niveau som SATA solid state-drev. De mest anvendte filer opbevares i Intel® Optane™ hukommelsen for at give hurtigere adgang og forbedre systemets overordnede ydeevne. Harddisken og Intel® Optane™ hukommelsen opfattes som en enkelt diskenhed, så den kan bruges som en standardharddisk.

Krav til Optane™: 7. og senere generationers Intel® Core™ processorplatforme med 7. og senere generationers Intel® Core™ processorer og Intel® RST driver (Rapid Storage Technology) (fabriksinstalleret som standard ved køb af Intel® Optane™).