Hjælp mig med at vælge: hukommelse

 

RAM (Random Access Memory) – ofte kaldet systemhukommelsen – er arbejdshesten, der står for ydeevnen i dit system. RAM fungerer som et midlertidigt lager for datastrømmen. Den husker de programmer og dokumenter, du bruger oftest, så den kan få adgang til disse så hurtigt som muligt.

Uden tilstrækkelig RAM kan computeren blive betydeligt langsommere, efterhånden som den begynder at anvende harddisken til at håndtere datastrømmen.

Det kan være mere omkostningseffektivt og praktisk at installere hukommelse på købstidspunktet, end hvis man opgraderer senere.

Hukommelseshastigheder

  • Med DDR4 2.666 MHz og DDR4 2.400 MHz
  • Den maksimale hukommelseshastighed afhænger af processoren. Eksempel:
    • Hukommelse på 2.600 Mhz justerer automatisk ned til 2.400 MHz, når den kombineres med en Celeron, Pentium eller i3 processor på Dell OptiPlex-systemer.
    • Hukommelse på 2.400 Mhz justerer automatisk ned til 2.133 MHz, når den kombineres med en sjettegenerationsprocessor på Dell OptiPlex-systemer.
  • Med 32-bit-operativsystemer – f.eks. 32-bit-versionen af Microsoft® Windows® 10 – kan systemet bruge op til 3,5 GB hukommelse til systemydeevnen (ud af 4 GB), mens de resterende 0,5 GB tildeles forskellige hardwarekomponenter.
  • 64-bit-operativsystemer kan bruge over 4 GB systemhukommelse og kan kræve applikationer, der er udviklet til 64-bit. De fleste virksomhedsapplikationer i dag er udviklet til 32-bit. Tendensen går dog mod 64-bit-operativsystemer, da systemhukommelsen spiller en stadigt større rolle for applikationsydeevnen.
    

Hukommelsesmoduler bør installeres i par, der har samme størrelse, hastighed og teknologi. Par med samme hukommelsesstørrelse kaldes også Dual Channel-konfigurationer og leverer den bedste ydeevne. Computeren fungerer, selv hvis hvis hukommelsesmodulerne ikke er installeret i matchende par, men ydeevnen reduceres en smule.

 

 

 


 

Det kan være mere omkostningseffektivt og praktisk at installere hukommelse på købstidspunktet, end hvis man opgraderer senere.

Hvis du ønsker...Skal du vælge...
Den maksimale ydeevne til datakrævende applikationer som f.eks. databaser, software, programmering og kompilering>32 GB hukommelse
Evnen til at køre flere krævende virksomhedsapplikationer samtidigt, med kapacitet til fremtidige operativsystemer og programmer>16 GB hukommelse
Mulighed for at køre flere kontorprogrammer samtidigt8 GB hukommelse
Mulighed for at køre produktivitetsprogrammer for virksomheder4 GB hukommelse


Til konfigurationer, der understøtter Intel® Optane™ hukommelse.

Intel® Optane™ hukommelse er en løsning, som bruges til at accelerere et system, der er parret med en langsommere storage-enhed, som f.eks SATA harddisk/SSD, for at forbedre ydeevnen til et niveau, der svarer til PCIe/NVMe solid state-diske. De mest anvendte filer vil blive gemt i Intel® Optane™ hukommelsen for at give hurtigere adgang ved hjælp af den smarte, tilpassede software, som forbedrer systemets samlede ydeevne. Harddisken og Intel® Optane™ hukommelsen ses som en enkelt diskenhed, så den kan bruges som en standardharddisk. Tilføjelse af 16 GB Intel® Optane™ hukommelse til et system med en 1 TB harddisk og 4 GB DDR giver bedre responstid end et system med en 1 TB harddisk og 8 GB DDR uden Intel® Optane™ hukommelse.

Krav til Optane: 7. eller 8. generations Intel® Core™ processorplatforme med 7. eller 8. generations Intel Core processorer og Intel® RST-driver (Rapid Storage Technology) (fabriksinstalleret som standard ved køb af Intel® Optane™).

Ofte stillede spørgsmål:

Hvad er Intel® Optane™ hukommelse, og hvorfor kaldes det for hukommelse?

Intel® Optane™ hukommelse er en systemløsning til at accelerere 7. gen. og 8. gen. Intel® Core™ processor-platforme. Løsningen leveres i et modulformat og ved at placere dette nye hukommelsesmedie mellem processoren og en langsommere SATA-baseret storage-enhed (harddisk, SSH eller SATA-SSD) vil du kunne gemme de hyppigst anvendte data og programmer tættere på processoren, så systemerne kan få adgang til disse oplysninger hurtigere og forbedre systemets generelle ydeevne.

Erstatter Intel® Optane™ hukommelse DRAM?

Intel® Optane™ hukommelsesmodulet erstatter ikke DRAM. Det kan dog føjes til DRAM for at øge systemets ydeevne.

Vil Intel® Optane™ hukommelse også accelerere et SSD-drev? Hvis det er tilfældet, hvor meget?

Ja! Intel® Optane™ hukommelse kan hjælpe med at accelerere typer af SATA-baserede storage-medier, herunder SATA-SSD'er. Forbedring af ydeevnen ved at tilføje Intel® Optane™ hukommelsen vil dog være større på langsommere storage-enheder, som f.eks. en harddisk.

Hvorfor skal jeg vælge Intel® Optane™ hukommelse i stedet for blot at bruge en SSD?

Du får muligheder, der er baserede på dine behov. Hvis du har brug for storage med høj kapacitet, vil du typisk vælge en harddisk. SSD'er har ofte lavere kapacitet og er som regel dyrere. Kombineret med en harddisk giver Intel® Optane™ hukommelse hurtigere responstider, som du er vant til fra SSD-drev, og den høje kapacitet, du kender fra harddiske

Hvorfor skal jeg bruge 32 GB i stedet for 16 GB? Hvad er forskellen i ydeevne?

Den største forskel mellem 32 GB og 16 GB er antallet af programmer, der kan accelereres. 32 GB-modulet er perfekt til superbrugere, der ofte bruger en lang række krævende programmer, f.eks. prosumere og gamere. Det anbefales også, hvis du spiller mere end et spil ad gangen.

Hvor mange gange skal jeg starte en app eller en fil for at få fuld acceleration fra Intel® Optane™ hukommelse?

Anden gang et program eller en fil anvendes, accelereres programmet eller filen, og du vil opleve en betydelig forbedring. Når programmet eller filen startes tredje gang, mærkes den fulde effekt af Intel® Optane™ hukommelsen. Bemærk: Intel® Optane™ hukommelse prioriterer ofte anvendte programmer og filer, hvilket betyder, at sjældent anvendte filer og programmer mistes fra cachen.

Hvor mange spil kan jeg accelerere med Intel® Optane™ hukommelse?

Det afhænger meget af størrelsen og arkitekturen af den software, du bruger, samt andre programmer, der anvendes og konfigurationen af din platform.

Hvis jeg bruger Intel® Optane™ hukommelse sammen med en harddisk til at accelerere mine spil, bliver start af spil og indlæsning af niveau hurtigere og næsten som en SSD-oplevelse, men hvad med spiloplevelsen? Påvirkes spiloplevelsen?

Spiloplevelsen vil være næsten ens på et SSD-drev og et harddiskbaseret system, eftersom spillene indlæses til DRAM, mens der spilles.