Hjælp mig med at vælge: Harddisk

 
Precision Tower 5810-, Tower 7810-, Tower 7910- og Rack 7910-workstations

Sådan vælger du en harddisk til din workstation:

Du bør konfigurere din workstation med en harddisk på baggrund af dine krav til kapacitet målt i gigabytes (GB), rotationshastighed målt i omdrejninger pr. minut (omdr./min.), interface (SATA vs. SAS) og teknologi (solid state-disk eller harddisk).

SATA-harddisk med 7.200 omdr./min.:

Magnetiske harddiskes ydeevne påvirkes af diskens hastighed, der måles i omdrejninger pr. minut (omdr./min.). Et højere antal omdrejninger i minuttet betyder, at harddisken kan overføre data hurtigere, hvilket giver en højere ydeevne. En harddisk (HDD) på 7.200 omdr./min. leverer standardydeevne til skrivebordsprogrammer. 7.200 omdr./min. fås med de højeste kapaciteter, så du har mere plads til at gemme dine aktuelle og fremtidige data.

Serial Attached SCSI-harddisk (SAS) på 10.000 omdr./min. eller 15.000 omdr./min.:

Avancerede harddiske kræver en avanceret storagebus for at sikre optimal ydeevne. SAS-harddiske tilbyder centrale elementer af SCSI og SATA (Serial ATA) i et enkelt, effektivt design. SAS er en meget velegnet standard til workstationmiljøer, der kræver ekstremt høj ydeevne og pålidelighed. Den understøtter den traditionelle SCSI-kommandostruktur, så den fungerer sammen med SCSI-softwareværktøjer. Desuden er SAS en tovejsbus, så data kan sendes i begge retninger med henblik på at opnå et stort antal samtidige dataoverførsler til og fra en række enheder ud over SATA-harddiske.

Solid state-diske (SSD):

Solid state-diske giver den bedste generelle storageydeevne. Solid state-diske har ingen bevægelige dele, så deres hastighed måles ikke i omdr./min. Ud over at byde på højere ydeevne er solid state-diske også mere holdbare og mere driftssikre, og de er køligere og mere støjsvage i drift end almindelige harddiske.

PCIe solid state-disk:

Hvis du vil have det ypperste inden for storage-ydeevne, skal du vælge PCIe SSD-storage-enheden (tilvalg). PCIe SSD er en solid state-storage-enhed, der har en storage-teknologi, som minder om den, der kendetegner en almindelig SDD. Til forskel fra en almindelig SSD udfylder PCIe SSD kun én af PCIe-pladserne i en workstation. Det gør det muligt at overføre data ved PCIe-bussens høje hastighed, hvilket sikrer ekstremt hurtig læsning/skrivning.

Bemærk: Harddiskbranchen er i færd med at skifte fra SATA-harddiske til Advanced Format-teknologi. Alle Dell Precision-workstations kan både anvende harddiske af typen 512 emulated (512e) Advanced Format og ældre harddiske med 512b-teknologi. Få flere oplysninger om teknologien.