Hjælp mig med at vælge: Serveroperativsystemer

 

Windows Server 2016

  • Windows Server 2016 Essentials er perfekt til små virksomheder med grundlæggende IT-behov og en lille eller ingen dedikeret IT-afdeling, der køber deres første server. Windows Server 2016 licenserer kunder for op til 25 brugere med én fysisk eller virtuel licens og har som standard en meget enkel grænseflade. Licensen til Essentials vil fortsat være en processorbaseret servermodel uden krav om CAL.

  • Windows Server 2016 Standard er til mindre virksomheder og kunder, som har brug for avancerede funktioner, understøttelse af distribuerede kontorer og en fleksibel metode til at virtualisere deres IT-miljø på. Windows Server 2016 Standard giver licens til to VM'er, et ubegrænset antal brugere og enheder med yderligere CAL'er (Client-Access Licenses) samt et ubegrænset antal Windows Server-beholdere. Nyt i Windows Server 2016 er processorkernebaseret licensering med mindst 16 kernelicenser, som er omfattet af basisløsningen. Andre funktioner som Storage Replica, Storage Spaces Direct, afskærmede VM'er og Host Guardian Service er reserveret til Datacenter Edition.

  • Windows Server 2016 Datacenter er for virksomheder i alle størrelser med krævende IT-workloads, som kræver avanceret storage og implementering af virtualisering og applikationer. Blandt andet har den et ubegrænset antal VM'er, et ubegrænset antal Hyper-V-beholdere, et ubegrænset antal brugere og enheder med yderligere CAL'er (Client-Access Licenses). Nyt i Windows Server 2016 er processorkernebaseret licensering med mindst 16 kernelicenser, som er omfattet af basisløsningen. Denne udgave indeholder funktioner som Storage Replica, Storage Spaces Direct, afskærmede VM'er og Host Guardian Service ud over den grundlæggende funktionalitet.


Bemærk
: Med introduktionen af Windows Server 2016 er Foundation Edition udgået

Windows Server 2012

  • Windows Server 2012 R2 Foundation er en økonomisk, all-round-server kun til fysiske computermiljøer. Det giver kunderne en Windows Server-oplevelse for op til 15 brugere. Licensen til Foundation vil fortsat være en servermodel uden krav om CAL.

  • Windows Server 2012 R2 Essentials er en cloud-tilsluttet startserver, som er ideel til mindre virksomheder med op til 25 brugere. Det giver kunderne fleksibilitet til at have mail i skyen, køre virksomhedsapplikationer eller køre mail internt. Licensen til Essentials vil fortsat være en servermodel uden krav om CAL.

  • Windows Server 2012 R2 Standard er ideel til fysisk databehandling eller let virtualiserede miljøer. Den kan nu give kunderne en ekstra virtuel forekomst, så man får i alt to virtuelle forekomster og alle funktionerne, ligesom Datacenter Edition. Licensen til Standard ændres og anvendes til samme model som Datacenter med en processor samt CAL, hvor licensen dækker op til to fysiske processorer på en server.

  • Windows Server 2012 R2 Datacenter vil fortsat være den ideelle version til meget virtualiserede private og hybridbaserede cloudmiljøer. Det giver kunderne ubegrænsede virtualiseringsrettigheder og alle funktionerne i produktet. Licensen til Datacenter vil fortsat følge en processor- samt CAL-model, men nu dækker hver licens op til to fysiske processorer på en server.

Linux®

  • Red Hat® Enterprise Linux® (RHEL) er et open source-operativsystem, der er udviklet til edge of network- og centrale workloads i datacentre. RHEL er et abonnementsbaseret operativsystem, der gives i licens i versioner til hhv. to og fire sokler. Hver sokkelbaserede licens giver mulighed for en ekstra licens, hvor du kan vælge ét virtuelt image, fire virtuelle images eller et ubegrænset antal images, der skal køres øverst. RHEL kan anvendes i små, mellemstore og store virksomheder og offentlige myndigheder uden ekstra licenser og fås i abonnementer på et, tre og fem år.

  • SUSE® Linux Enterprise Server (SLES) er et open source-operativsystem, der er udviklet til at håndtere workloads i store datacentermiljøer og helt ned til miljøer med en enkelt server. SLES er et abonnementsbaseret operativsystem, der giver dig adgang til patches, løsninger og sikkerhedsopdateringer via deres kundeportal. SLES har kun én type licens, der kan anvendes på servere med en, to eller fire sokler og kan købes i abonnementer på et og tre år.